Én nem tudom ti hol a fenében éltek, a legtöbben akik warezolnak azok örülnek, hogy egyáltalán olyan gépet tudnak venni amin egyáltalán elindulnak.
"Egy átlagfizuból azért évente megengedhető az a néhány játék, ami hosszú és tartalmas kikapcsolódást tud nyújtani."
Persze b+, legtöbben azt sem tudják, hogy hogyan szedjenek össze elegendő pénz, hogy legyen mit enni, ha mégsem, akkor ezer dolog van amire nagyobb szükség van, mint játéknál. Akiknek ez a fontosabb, azok költenek játékra. Ha nem lehetne warezolni a számítógép és hardvervásárlás is hátrébb kerülne.
Ti azt állítjátok, hogy akik warezolnak, azok elvből warezolnak, holott legtöbbjük bőven tudna venni néhány eredeti játékot is. Én meg a környezetemből és ismerőseim alapján tapasztalva mondom, hogy ez nálunk nagyon nem igaz, és legtöbben gépet sem vennének ha nem lehetne warezolni (kb. 30-40 ilyet tudok, az összes rokonom és haverom ilyen, párat én beszéltem rá a gépvásárlásra) - zenészek közül kevesen érdeklődnek ez iránt sajna. De mond, mit ártottam ezzel a kiadóknak és játékfejlesztőknek.
Nah és akkor, vizsgáljuk meg, hogy 1-1 játék letöltésekor, mikor azt nézzük, hogy hányan töltötték le, milyen lehetőségek vannak.
-letölti kipróbálni, majd megveszi
-letölti kipróbálni, majd ha lejjebb megy az ára, vagy lesz olyan gépe amin jól tudja futtatni, megveszi
-letölti és vagy el sem indul a gépén, vagy nem tetszik neki a játék, és letörli
-letölti és tetszik neki, de bizonyos okokból nem fogja megvenni
Akikről ti beszéltek azok - mint írtam - a nem saját keresettel rendelkező korosztály, vagy az a réteg akiknek nem fontosak annyira a játékok, hogy megvegyék (mert más, esetleg fontosabb dologra kell a pénzük). Valóban csökkentek az eladások, de az nem az egyre rosszabb mentalitás miatt van, hanem mert ránkerőltetik a konzolt (akiknek fontos, és játékokra is áldoznak, többnyire vettek konzolt), és PC-t háttérbe szorították. Azt kéne látnotok, hogy a kevesebb vétel PC-n következmény (konzolok, rosszabb minőségű játékok), és a warez miatti sírás is csak egy eszköz, hogy még hátrébb szorítsák a PC-t.
"Nehogy már úgy működjön, hogy a szoftvergyártók majd azért készítenek játékokat, hogy jobban menjen a hardvereladás"
Valóban elég sarkított példa. De tájékoztatlak, a hardver eladások nagyon is múlnak azon, hogy milyen játékok fejlesztenek. Rengeteg pénzt költöttek néhányan csak azért, hogy a Crysis-t szép minőségben tudják játszani. Akit ez érdekelt, az inkább a gépre költötte azt, amit a játékra költött volna. Nem érte meg a hardver gyártóknak? Szerinted nem perkáltak azért a fejlesztőknek, hogy úgy csinálják meg, hogy kihasználják, meg beletegyék a DX10 -et (ami mint tudjuk full átverés is ráadásul, mivel az is csak dx9, csak ha ez kiderült volna kevesebben vettek volna új kártyákat akkor). Vagy nézd csak meg a konzolokat, miért vannak excluzívok. És hogy a warez mennyire számít, hányan vettek csak azért X360-at, mert lehet rá warezolni.
Nagyon is úgy készítik a játékokat, hogy az a hardver eladásokra is hatással legyen, akár hiszed, akár nem.
Egy másik, ha kipróbálom, és jó véleményeket írok egy játékról, sokaknak döntő lehet abban a kérdésben, hogy megvegyék-e. Ha jókat multizunk, sokan dönthetnek az mellett, hogy megveszik később, vagy majd a következő részt (ami néklül vszínűleg nem is foglalkoztak volna a játékkal).
Jah, és én rohadtul nem mondtam, hogy ez a jó hozzáállás. De közel sem annyira rossz, mint ahogy ti beállítjátok. Ezt a nagy hülye warez ellenességet inkább hagyjuk meg azoknak a hülye kiadóknak, akik a nem vevőképes réteget szidják, mert nem tudják elégszer eladni a játékakiat. Így alakult ki a piac, nem az emberek mentalitása változott, hanem a kiadók, konzolok miatt van mindez ami most van, és remélhetőleg hamarosan kapunk új jó játékokat PC-re, amiknél nem fognak sírni az eladások miatt. Nem a sikeresebb játékok készítői sírnak ez miatt, s ti se tegyétek, mert hülyeség. Ráadásul semmit sem fog változtatni, csak az ha visszaállnak az eredeti kerékvágásba, és tényleg minőségi játékokat fognak kiadni. Nem 3-4 órás csőfps-t, teli buggal és optimalizálatlanul, hanem ... (igényeket be lehet helyettesíteni).
A magyar kiadók amiket felsoroltál, egyik játékuk sem tetszett - pedig volt amikor még stratégia játékokkal is játszottam, és ezeknek egy részét is próbáltam (Panzers, Swine, Warfrontból és Field Opsból csak képeket+videókat láttam). És nem is bővelkednek a játékok és műfajok terén.