87
-
FoodLFG #47 Engem már rég nem érdekelnek a játékok. Felőlem csődbe mehet az egész játékipar. Konzolt sem veszek, mert nem éri meg, ami viszont megy a gépemen, azt simán levarezolom, persze csak ha érdekel.
Ilyen volt nemrégiben a Homeworld 2. Játszottam vele két hetet, de most már meguntam. Viszont a Quake Live egészen tetszik és még ingyenes is (ha fizetni kéne érte, akkor a közelébe sem mennék).
Mondjuk én alapból skót vagyok és csak akkor adok valamiért pénzt, ha nagyon fontos. Az én szememben a játékkészítés nem értékes munka, úgyhogy ne jöjjön senki se azzal, hogy csődbe viszem a játékipart. Vedd meg helyettem is, ha zavar, hogy valami elképzelt, virtuális haszontól fosztom meg a készítőket. Úgysem fogom megvenni. :P -
cateran #46 Csak 1 kérdés: mi a rák faszának van valakinek számitógépe,ha kilóg a szaros segge a lyukas gatyájából? És nehogy azt mond, hogy a hétköznapi élethez kell,mert 1 nagy büdös lófax...minek neki net? És nehogy azt mond hogy az is kell,mert szintén nagy lófax..
Érdekes gondolkodás:azért kell számitógép,mert ingyé van rá a más munkája...elbaszott 1 ismerettségi köröd van,már bocsi..a legendás magyar mentalitás...
"De mond, mit ártottam ezzel a kiadóknak és játékfejlesztőknek."
Most a munkáért ellenszolgáltatást illik nyújtani melyik részét nem érted? Vagy te önkéntes alapon,ingyen dolgozol a munkahelyeden? Mert akkor mindent visszavonok és respect, hogy szeretetből és levegőből megélsz:)
És mielött jönne a siránkozás,hogy drága a játék:nem az áráról van szó,hanem hogy emberek MUNKÁJA van belefektetve, amiért illik ellenszolgáltatásként fizetni..vagy az étterembe se fizetsz? Boltban? Moziba is belógsz? (és el ne kezd sorolni,hogy nem jársz ide-meg oda..költöi kérdés)
Amúgy meg ha nincs pénze csúcs gépre,akkor mit akar a legújabb játékokkal? Régebbieket meg ócsóért meg lehet venni..a kör bezárult..(és ne mond hogy 1-2 ezer ft olyan kurvára megerőltető...)
"Ráadásul semmit sem fog változtatni, csak az ha visszaállnak az eredeti kerékvágásba, és tényleg minőségi játékokat fognak kiadni. Nem 3-4 órás csőfps-t, teli buggal és optimalizálatlanul, hanem ... (igényeket be lehet helyettesíteni)."
Ezt viszont aláirom,helyeslően bólogatok és kőbe vésetem:) Ez pontosan igy van szerintem is.. rengeteg ma kiadott játék 1 kib...ott béta és velem akarják teszteltetni...hát meg a paci faszát... -
#45 Én nem tudom ti hol a fenében éltek, a legtöbben akik warezolnak azok örülnek, hogy egyáltalán olyan gépet tudnak venni amin egyáltalán elindulnak.
"Egy átlagfizuból azért évente megengedhető az a néhány játék, ami hosszú és tartalmas kikapcsolódást tud nyújtani."
Persze b+, legtöbben azt sem tudják, hogy hogyan szedjenek össze elegendő pénz, hogy legyen mit enni, ha mégsem, akkor ezer dolog van amire nagyobb szükség van, mint játéknál. Akiknek ez a fontosabb, azok költenek játékra. Ha nem lehetne warezolni a számítógép és hardvervásárlás is hátrébb kerülne.
Ti azt állítjátok, hogy akik warezolnak, azok elvből warezolnak, holott legtöbbjük bőven tudna venni néhány eredeti játékot is. Én meg a környezetemből és ismerőseim alapján tapasztalva mondom, hogy ez nálunk nagyon nem igaz, és legtöbben gépet sem vennének ha nem lehetne warezolni (kb. 30-40 ilyet tudok, az összes rokonom és haverom ilyen, párat én beszéltem rá a gépvásárlásra) - zenészek közül kevesen érdeklődnek ez iránt sajna. De mond, mit ártottam ezzel a kiadóknak és játékfejlesztőknek.
Nah és akkor, vizsgáljuk meg, hogy 1-1 játék letöltésekor, mikor azt nézzük, hogy hányan töltötték le, milyen lehetőségek vannak.
-letölti kipróbálni, majd megveszi
-letölti kipróbálni, majd ha lejjebb megy az ára, vagy lesz olyan gépe amin jól tudja futtatni, megveszi
-letölti és vagy el sem indul a gépén, vagy nem tetszik neki a játék, és letörli
-letölti és tetszik neki, de bizonyos okokból nem fogja megvenni
Akikről ti beszéltek azok - mint írtam - a nem saját keresettel rendelkező korosztály, vagy az a réteg akiknek nem fontosak annyira a játékok, hogy megvegyék (mert más, esetleg fontosabb dologra kell a pénzük). Valóban csökkentek az eladások, de az nem az egyre rosszabb mentalitás miatt van, hanem mert ránkerőltetik a konzolt (akiknek fontos, és játékokra is áldoznak, többnyire vettek konzolt), és PC-t háttérbe szorították. Azt kéne látnotok, hogy a kevesebb vétel PC-n következmény (konzolok, rosszabb minőségű játékok), és a warez miatti sírás is csak egy eszköz, hogy még hátrébb szorítsák a PC-t.
"Nehogy már úgy működjön, hogy a szoftvergyártók majd azért készítenek játékokat, hogy jobban menjen a hardvereladás"
Valóban elég sarkított példa. De tájékoztatlak, a hardver eladások nagyon is múlnak azon, hogy milyen játékok fejlesztenek. Rengeteg pénzt költöttek néhányan csak azért, hogy a Crysis-t szép minőségben tudják játszani. Akit ez érdekelt, az inkább a gépre költötte azt, amit a játékra költött volna. Nem érte meg a hardver gyártóknak? Szerinted nem perkáltak azért a fejlesztőknek, hogy úgy csinálják meg, hogy kihasználják, meg beletegyék a DX10 -et (ami mint tudjuk full átverés is ráadásul, mivel az is csak dx9, csak ha ez kiderült volna kevesebben vettek volna új kártyákat akkor). Vagy nézd csak meg a konzolokat, miért vannak excluzívok. És hogy a warez mennyire számít, hányan vettek csak azért X360-at, mert lehet rá warezolni.
Nagyon is úgy készítik a játékokat, hogy az a hardver eladásokra is hatással legyen, akár hiszed, akár nem.
Egy másik, ha kipróbálom, és jó véleményeket írok egy játékról, sokaknak döntő lehet abban a kérdésben, hogy megvegyék-e. Ha jókat multizunk, sokan dönthetnek az mellett, hogy megveszik később, vagy majd a következő részt (ami néklül vszínűleg nem is foglalkoztak volna a játékkal).
Jah, és én rohadtul nem mondtam, hogy ez a jó hozzáállás. De közel sem annyira rossz, mint ahogy ti beállítjátok. Ezt a nagy hülye warez ellenességet inkább hagyjuk meg azoknak a hülye kiadóknak, akik a nem vevőképes réteget szidják, mert nem tudják elégszer eladni a játékakiat. Így alakult ki a piac, nem az emberek mentalitása változott, hanem a kiadók, konzolok miatt van mindez ami most van, és remélhetőleg hamarosan kapunk új jó játékokat PC-re, amiknél nem fognak sírni az eladások miatt. Nem a sikeresebb játékok készítői sírnak ez miatt, s ti se tegyétek, mert hülyeség. Ráadásul semmit sem fog változtatni, csak az ha visszaállnak az eredeti kerékvágásba, és tényleg minőségi játékokat fognak kiadni. Nem 3-4 órás csőfps-t, teli buggal és optimalizálatlanul, hanem ... (igényeket be lehet helyettesíteni).
A magyar kiadók amiket felsoroltál, egyik játékuk sem tetszett - pedig volt amikor még stratégia játékokkal is játszottam, és ezeknek egy részét is próbáltam (Panzers, Swine, Warfrontból és Field Opsból csak képeket+videókat láttam). És nem is bővelkednek a játékok és műfajok terén. -
cateran #44 Van igazság abban amit mondasz,sajna:( De azért valószinüleg -tetszik,nem tetszik-a warez is egyike az okoknak,miért szarok a pc-s játékok manapság..mert nem éri meg igazán pénzt feccölni a fejlesztésbe,lévén a fél világ tolja megjelenés után 3 nappal (vagy elöbb..)és nem fizetett 1 huncut kanyilót se..
Másrészt a játékok többsége egyszerüen nem éri meg azt az árat,amit megjelenéskor elkérnek érte,főleg ha lutri a vétel,mert -ahogy mondtad-se demo,se babámfasza csak csili-vili képek és "ingame" video....
Teszem azt Tinman listáját én magam is irhattam volna:D
"Kotor 1-2
Baldurs Gate 1-2+kiegek
Fallout 1-2
Beyond Good And Evil"
Mind itt fityeg eredetiben,mert megérték az árukat..igaz nem is mai gyerekek.....sőt a KotOR-t manapság is elő-elő veszem,mert imádom a "gonosz" végét:D
Van még pár eredetim (Diablo 1-2+kieg,CoD4,SC+kieg,Warcraft3+kieg,Morrowind+kiegek,stb)mind olyan hogy hetekig,de inkább hónapokig gép elé tudott ültetni (CoD4 kivétel:D)
-
#43 És hány törli azonmód a szar játékot az 5000-ből? A letöltött zenék 95%-át is régen töröltem a bús francba, mert egy albumról kell 1-2 szám az esetek 99%-ban. Zenét sem töltök már egy jó ideje le.
Mikor bekötötték a netet és is lewarezoltam vagy 20 játékot 4 hónap alatt egy sem érte meg 2 napnál többet a gépemen, volt amelyik fél órát sem,valamelyik szar C&C volt, de volt ott sok más is amire annyian esküdöztek.
Az elmúlt 4,5 évben a felsoroltak voltak amik nem eredetik voltak, és tényleg végigtoltam őket vagy sokat játszottam vele. Nagyon sok mást kipróbáltam, de ahogy írtam töröltem őket vagy sokkal régebbiek. Akkor még volt időm mindenféle hülyeséggel tolni.
- Gothic 1-2
- Rome Total War
- CIV IV alappal játszottam pár hónapot (a BTS-t tiszteletből megvettem)
- Falcon 4.0 AF (ezt meg itthon nem kapni, bár most már meg sem venném, mert nem veszi fel a versenyt a többi verzióval), Ebből is megvettem egy tagtól az eredeti MP-s F4.0-át, csak hogy az amúgy elavult kézkönyv és a korong meg legyen.
- Az első Medal of Honor és talán a COD2 (nem is emlékszer arra, hogy melyik volt, az orosz fronton is lehetett akciózni).
- Brother in Arms (csak az első része). Szánalmasan rövid volt, de legalább érdekes volt és akkori szinten nem kellett erőmű hozzá a következő művel ellentétben...
- MoH PAA (nem volt hozzá gépem, --> delete)
- 10-15 éve DOS játékok. Kit érdekel és hol szerezheted be őket?
Ennyi Passz. Ez leszámítva csak Falcon 4 utódait tolom. A többi meg megvolt eredetiben amivel játszottam. Ez 4-5 év alatt nem sok szerintem.
Az alábbiakat szedtem le, de soha nem volt időm rá vagy mentek a kukába.
Baldur's Gate 2 SoA - Ezt egyszer tényleg végig kéne tolni, mert nagyon dícsérik.
Dangerous Waters - Idő kell a megtauláshoz. Az meg nincs. Itthon ezt sem kapni.
MTW2 - Totálisan elbaszott AI és játékegyensúly. A MOD-ok javítják ezt állítólag. Lásd CIV IV. --> Vicc, hogy ma a jó játékokat a modder csoportok munkája szüli meg és lényegében ők fejezik be a játkot. Lásd Gothic 3, Civ IV, RTW, stb..
Morrowind 3 - Pár nap után kuka, uncsi volt.
TES IV - Csak letöltöttem, hogy megnézzem, hogyan megy az ősrégi gépemen. A mostani combosra fel sem raktam. Ha kellene inkább megvenném, mert a francnak sincs kedve a warezpatchekkel szenvdeni. Konkértan ezért veszek már csak eredetit... Viszont ez sem garancia. Tessék ellátogatni a G3 topikba és elolvani, hogy egy szarkupacért adtam pénzt. Egy alfa/beta stádiumban levő cuccért. Ezek után elég nehéz megmagyarázni, hogy vegyél eredetit. Minek? Én fizetek, hogy teszter lehessek?
Lock On - Ajándékba hozta egy ismerős, és alig toltam vele, de ez is atomszar volt kezdetben és befejeztlen, azért 10 ropit kiadni 2004 táján hülyeség lett volna.
Dungeon Siege - Szar hack & slash. Szinte azonnal töröltem.
Domm 3 - Nem tetszett és gépem sem volt hozzá.
Empire Earth 2 - Nem volt rossz, de akkor nem volt hozzá gépem, sem időm és egy idő után mégsem tetszett pedig az egyetlen játszató RTS volt nekem a nagyon durva időlassíás lehetősége miatt.
Jane's F/A-18. Ezt akkor szereztem be, mikor más senki sem emlékezett rá. 2006 környékén. Rég nem kapni sehol. Ezt is csak kipróbáltam.
Longbow Apache 2 - 10 éves és nem is megy sajnos.
US Navy Fighters ('97) - Ezt is 2004 környékén toltam.
Commandos 2, 2003 táján. Nem volt nagy szám.
Ennyi. Többre vissza sem tudok emlékezni. A játékok nagy része fos. Pont. Viszont mostanában demót is basznak kiadni. Amit lehet persze demóban próbáltam ki, de had ne említsem, hogy nagy átlagban mekkora szarok azok is.
Újságokhoz adott játékokkal toltam még hébe-hóba 2004 előtt. -
#42 Bizony. 1-2 év után 3-6 ezerért lehet jó játékot venni. Ez 2-3 pizza ára...
Én az elmúlt 3,5 évben összesen, ha 4-5 játkkal játszottam. -
#41 Igen, készülnek !PC! játékok továbbra is, de milyenek???!!!!
Nem látod mi történt? Konzolátiratok jönnek 80%-ban, PC exkluzív címek meg alig.
A konzolátiratok egy része ráadásul pedig fél év alatt átportolt, fércmunka.
Hány PC only fejlesztő dobta be a törölközőt? Baromi sok.
Gondolj, csak a magyar fejlesztőkre /Digital Reality, Stormregion pl./... azt hiszed nekik Kánaán van? Nagyon nem.
Ennek semmi köze a warezhez? Amikor csak egyetlen 1 torrent oldalról 4-5.000-en töltenek le egy játékot??? Egyetlen egy oldal idehaza! Képzeld el ezt világméretben.
Emiatt fontos, hogy az igazán értékes játékokat ne warezolja az ember. Engem sem érdekel, ha valaki Uwe Boll játékát lewarezolja... a hulladék vesszen. De az érték is? Ne már. -
Indigo #40 De miért kell MINDEN játékot megvenni a magyarok többségének? Az nem működik, hogy mondjuk válogat az ember, és csak azokat veszi meg, amik értékesek és fontosak a számára? Egy átlagfizuból azért évente megengedhető az a néhány játék, ami hosszú és tartalmas kikapcsolódást tud nyújtani. Ráadásul vannak akciók is, és ha tud várni az ember, akkor egy kis idő múlva fillérekért hozzá lehet jutni a legjobb játékokhoz is. -
Indigo #39 Te 2 végletről beszéltél, tetszik és nem tetszik.
Valamit benéztél, kisbarátom... Sehol nem írtam, és nem is utaltam rá, hogy csak ez a két véglet van. Légy szives, ne csavargasd tovább ezt a dolgot.
nálam egy egyszerű FPS mindig többet fog nyújtani egy RPG vagy kalandjátéknál.
Ezen nincs mit ragozni, nem meggyőzni akarjuk egymást. Neked egy egyszerű csőefpées, másnak egy komplexebb RPG vagy kalandjáték.
Akikről most te beszélsz, azok nagyrészt 14-18 év alattiak, akiknek saját keresetük sincs.
Nem róluk beszélek. A korosztályánál fogva fizetőképtelen réteget ne is vegyük egy kalap alá azokkal, akik dolgoznak, fizetésük van, meg is tehetnék, hogy vásárolnak, ám mégsem teszik - mert elvi okai vannak, sajnálja rá, vagy mert el sem ér az agyáig, vagy mert csak. A kiadók nem is őket tekintik az elsődleges vásárlóknak, hanem a 20+ korosztályt.
Ha nem "árthatnának" a kiadóknak, hardvereket sem vennének (avagy vetetnének), akkor meg a hardver gyártóknak ártanának.
Ez tipikusan a warezosok egyik vékonyka kapaszkodója, ami totál eltorzult és értelmetlen hülyeség. Egy szoftverkiadó cég megélhetése és létezése szempontjából - olyan szemszögből, ahogyan most mi beszélünk róla - teljesen lényegtelenek a hardvergyártók... Nehogy már úgy működjön, hogy a szoftvergyártók majd azért készítenek játékokat, hogy jobban menjen a hardvereladás (sarkított példa, hogy jobban érzékeltessem az otromba nézeteidet).
XIII: tényleg csak becslés, de kb két évig aktívan játszottam, és ha bármikor szóba került, hogy ki nyomja eredetivel és ki törttel, akkor sokkal többen voltak, akik nem áldoztak eredeti játékra, mert minek, ha a single-t már kiélvezték, a multi meg törttel is megy... De azért jólesett nekik, hogy hónapokon és éveken keresztül kiélvezhették azt, amihez nem tettek egy fillért sem. Ez nem jó hozzáállás, bármennyire is szerecsenmosdatsz még mindig... -
cateran #38 Ugye tudod,hogy ez bullshit? Az nem lehet érv, hogy "azért warezolok,mert csóró vagyok" ez csak önigazolás.....a számitógépes játékok luxuscikkek,nem szükségesek a élethez....a történet itt véget ér:) -
Fbn Lx #37 Egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy a magyarok többségének nincs pénze minden szép és jó játékot eredetiben megvenni?
Hasonlítsd már össze az itthoni kereseti átlagot a játékok árával, kérlek.
Amikor megtehetem, veszek eredetit, de hidd el, nagyon kevesen vagytok ti, akik megtehetik, hogy mindig megvegyék ami tetszik, remélem elhiszed nekem.
Ne légy már ennyire fanatikus, és ne villogtasd, hogy neked ennyire van pénzed
És igen, valóban létezik olyan, hogy valaki nem tudja megvenni 10ezer forintért azt, amit szeretne. Érdekes, mi? :\ -
Fbn Lx #36 nekem nem tetszett az első rész, csak a demot toltam, szal... :] -
#35 "És ki mondta, hogy nincsenek köztes vélemények? Hogy jön ez ide? "
Te 2 végletről beszéltél, tetszik és nem tetszik. De az hogy tetszik, nem jelenti azt, hogy annyira tetszik, hogy megérje megvenni... mert mondjuk vannak mások is amik esetleg jobban tetszenek.
"Mármint miben? Esetleg azt érted ez alatt, hogy egy FPS látványosabb, pörgősebb és ezáltal izgalmasabb? Attól még nem feltétlenül nyújt "többet"... Pláne, ha egy néhány óra alatt kijátszható csőefpées-ről van szó... És a legtöbb sajna ilyen. No persze ezek között is található remek játék, szó se róla, ezt nem is kétlem. "
Ez valóban egy relatív kérdés, nálam egy egyszerű FPS mindig többet fog nyújtani egy RPG vagy kalandjátéknál. Engem kevésbé érdekel a történet (ha az érdekel, akkor inkább filmeket nézek), nekem inkább az a fontos, hogy mindent én irányítsak (nem szeretem a fejlődést, sem az ilyen "nyomd meg az X-et gyorsan Y-szor, meg egyéb ilyen ügyességi dolgokat).
"Aki soha semmivel nem járult hozzá ahhoz, hogy jó játékok készülhessenek, miközben warezol ezerrel és azért mindent végigtol, az igen is árt a kiadónak, és közvetve a tisztességes játékostársadalomnak is. És bizony, annak semmi joga nincs ahhoz, hogy játsszon ezekkel a játékokkal!"
Akikről most te beszélsz, azok nagyrészt 14-18 év alattiak, akiknek saját keresetük sincs. Ha nem "árthatnának" a kiadóknak, hardvereket sem vennének (avagy vetetnének), akkor meg a hardver gyártóknak ártanának. Joga persze hogy nincs (ahogy még nagyon sok mindenhez). De maximum a hardvergyártóknak ártanának azzal, ha NEM warezolnának legtöbben... (lásd: PS3 eladások, holott már a neve miatt is 10x annyi kellett volna h fogyjon, mint x360-ból. Jah, abból is eladtak annyit, hogy nyereséges legyen, ahogy a játékokból is. Különben kénytelenek lennének változtatni)
Van egy réteg, akinek fontosak annyira a játékok, hogy erre tudjanak áldozni. A játékpiac ő miattuk van, és ő miattuk lesz továbbra is. Meg a hardvergyártók miatt.
És az, hogy az XIII -el tört verzióval játszottak - én nem tudom, nekem az sem tetszett, de "ez azért eléggé így mondjak egy jónagy számot"nak tűnik. És azt sem tudhatod, hogy azok közül hánynak van eredeti játéka (mert akkor már nem iga az, hogy nem járultak hozzá semmihez).
Jah és elég nagy az a % akinek legalább 1-2 eredeti játéka van. Nagyrészt ráadásul azok is csak azért, mert több játékot letudtak warezolni, így megéri gépet fejleszteni. -
FoodLFG #34 -
Indigo #33 A játékvásárlás egyfajta szavazat.
Pontosan ezt gondolom én is! Kár, hogy sokaknak ez nem jut el az agyukig. -
Indigo #32 De, tegyük fel rendben, nem veszem meg, nem töltöm le és nem írok róla jó véleményt sem. Kurvasokat nyer ezen a kiadó tényleg, és kurvasokat ártok neki ellenkező esetben...
Ha nem veszed meg és nem töltöd le, azzal nincs is semmi baj. Viszont hogy élő példát hozzak, ott van a Ubi másik játéka, a XIII, aminek folytatásokat terveztek, viszont pénzügyileg az is bukott, így nem lett belőle semmi. A sajtó és a játékosok is leginkább pozitív kritikákkal illették, tehát összességében tetszett a népnek. És a bukás még csak nem is az érdeklődés hiányának volt betudható, hiszen évekkel a megjelenés után is (és még ma is) rengeteg multis szerver volt, ám a játékosok 80-90%-a (becslés) tört játékkal nyomta... Akkor aki lewarezolta, az ártott a kiadónak vagy sem?
És a hír sem arról szól, hogy szerepelt annyira... Mert nem szerepelt annyira sem, bukás volt. Hogy mégis készül, az annak köszönhető, hogy Ancel eleve több részben gondolkodott, és a legkedvesebb projektje volt a BG&E, és úgymond "kikönyörögte" a folytatást, amire a Ubi végül rábólintott, mert gondolom tanult a hibáiból, és a 2. rész tervét látva bízik a sikerben.
Lényeg a lényeg: amit te itt művelsz, az szerecsenmosdatás. Aki soha semmivel nem járult hozzá ahhoz, hogy jó játékok készülhessenek, miközben warezol ezerrel és azért mindent végigtol, az igen is árt a kiadónak, és közvetve a tisztességes játékostársadalomnak is. És bizony, annak semmi joga nincs ahhoz, hogy játsszon ezekkel a játékokkal! -
Indigo #31 A nem tetszik, és a játék istenítése között is vannak köztes vélemények.
És ki mondta, hogy nincsenek köztes vélemények? Hogy jön ez ide?
az FPS rövidebb játékidőt, de azalatt többet nyújt
Mármint miben? Esetleg azt érted ez alatt, hogy egy FPS látványosabb, pörgősebb és ezáltal izgalmasabb? Attól még nem feltétlenül nyújt "többet"... Pláne, ha egy néhány óra alatt kijátszható csőefpées-ről van szó... És a legtöbb sajna ilyen. No persze ezek között is található remek játék, szó se róla, ezt nem is kétlem.
Egyébként nem tudom milyen videókat láttál róla, de a BG&E egy akció-kaland játék, amiben vannak ügyességi részek is :) Meg még sokminden, egy kis GTA, egy csomó minijáték, mellékküldik, stb. :) -
#30 De könyörgöm, mintha ez nem így lett volna eddig is, mindig vannak akik nem fognak eredeti játékokat venni. Érdekes módon, mégis készülnek továbbra is játékok, nem tudom feltűnt-e.
De, tegyük fel rendben, nem veszem meg, nem töltöm le és nem írok róla jó véleményt sem. Kurvasokat nyer ezen a kiadó tényleg, és kurvasokat ártok neki ellenkező esetben...
És miről beszélsz, hogy nem lesznek, bőven veszik a jó játékokat annyira, hogy megérje készíteni folytatást, eddig is volt. Nem a Sims készítősi sírnak, hogy nem fogy eléggé, sőt nem is az EA (Crysis miatt), nem a Call of Duty -k készítői. Nameg persze a vevők nagyrésze vett konzolt és arra vesz, mert az "hádejó", maradtak pc-n akik inkább csak az igényesebb dolgokat veszik meg, vagy akik kevésbé érdekeltek játék ügyben.
Jah, és a hír is a 2. részről szól, tehát szerepelt annyira, hogy megéri nekik folytatást csinálni. Az, hogy mennyire szerepelt, nem azokon múlik, akik soha nem vennének úgy sem játékot. Ezt jó lenne már végre ha mindenki megértené. -
#29 De ember! Itt nem a tetszésről van szó, hanem arról, hogy NE TÖLTSD LE!
Ha tetszik, akkor azért NE! HA nem tetszik, akkor meg főleg ne!
Egyszerűen fel tudnám képelni azt, aki ilyen címeket, hogy például:
Kotor 1-2
Baldurs Gate 1-2+kiegek
Fallout 1-2
Beyond Good And Evil
lewarezol és teleáradozza vele a fórumot, hogy micsoda csodálatos játékok. Aztán amikor 1-2 cég bezár és bejelentik, hogy hát nem lesz folytatása pl. a Falloutnak /lsd BiS/, akkor meg megy a sírás rívás, de negyedének sincs meg otthon eredetiben.
A játékvásárlás egyfajta szavazat. Pontosan olyan játékok lesznek a holnap játékai amikből sok fogy. Ha a Sims kell a népnek, akkor a Sims lesz az, ha a gagyi "cső" FPS-ek, akkor az.
Emiatt nagyon fontos, hogy az ilyen és az ehhez hasonló "kincsek" is jól fogyjanak és vegyük, ha tetszik, mert egyszer csak nem lesz folytatás, sőt ilyen stílus se nagyon... -
#28 A nem tetszik, és a játék istenítése között is vannak köztes vélemények. Sok játékra elmondom, hogy tetszik, de annyira nem, hogy azért megérje kiadnom annyit, amennyibe kerül.
Hát az, hogy kevesebbet nyújt, azt nem mondanám. Ha valaki mind2 műfajt szereti, akkor inkább úgy mondanám, hogy az FPS rövidebb játékidőt, de azalatt többet nyújt. Mostmár szerintem inkább a realisztikára kellene rámenniük, és jó COOP meg multi játéklehetőséget belerakni. Normális AI és fizika kellene, sok lehetőséggel, és nem a grafika növelésével felzabáltatni az összes energiaforrást (bár már többnyire már csak a gépigény nő ok nélkül). A mostani átlagos konzolos szarok persze, valóban nem nyújtanak olyan élményt, de van néhány játék, ami tényleg sok élményt nyújt. Csak ezeket is a multi miatt lenne érdemes megvenni, ami sajna már kevésbé jön be.
Egyébként valóban nem próbáltam a játékot, nem is mondtam véleményt róla. Videókat, képeket láttam, nem keltette fel az érdeklődésemet, én főleg akció, ügyességi játékokat kedvelem. -
Indigo #27 Pedig általában egy FPS "kevesebbet" nyújt, mint mondjuk egy kaland- vagy RPG játék. Ízlés kérdése persze, sokaknak bejön néhány órányi lövöldözés (nincs abban semmi rossz, én is kedvelem az FPS-eket), sokaknak viszont "több" kell, tartalmasabb történet, nyitottabb és sokrétűbb játékmenet, némi agytorna, stb.
Nem kötelező, hogy a BG&E mindenkinek tetsszen. Viszont nem nagyon tudok olyan emberről, aki a kipróbálás után azt mondta volna, hogy neki nem tetszett. Persze te nyugodtan mondhatod kipróbálás nélkül is, csak így súlytalan a véleményed. -
Silenzio #26 Nem értem, mi a bajotok a HL2-vel. Kreatív, szórakoztató, remek és egyedi dizájnt kapott, VÁLTOZATOS - ami az fps-ekre nem jellemző. Minden helyszínen más a játékmenet, más a taktika, nagyon ritkán repetitív. A sztori kicsit kamu szagú, de a karakterek jól kidolgozottak, nem FEAR vagy Crysis szintű sematikus egyenfigurákról van szó, akik rádión pofáznak a füledbe. Gyanítom, a HL2-t fikázók még sosem ültek le a játék elé huzamosabb ideig. Ha FPS, akkor HL2 vagy Stalker. Én a HL2-t az elsőhöz képest is preferálom, az 1 helyszíne, dizájnja nem áll annyira közel a szívemhez, mint a 2 kelet-európai posztapokaliptikus víziója. Az első részben nem volt ennyire kifinomult a humor sem.
A Beyond Good and Evil meg eléggé ambivalens érzéseket kelt bennem: anno a játék lefagyott a 2/3-adánál, és SOHA TÖBBÉ nem indult el. Ja igen, és a vizes részeken 9-10 fps-sel futott olyan géppel, ami még nem is létezett mikor a játék kijött. Unokaöcsémnél egyszer sem indult el, pedig simán az ajánlott gépigény fölötti konfigja volt. Egy másik havernál windows újratelepítés lett a játék vége. És eredeti példányról beszélünk, nem bugázottról. Azt hiszem ezek után nem csoda, ha fenntartásokkal kezelem - pláne ezt a 2. részt, nagyon látványos, nagyon akciódús, de köze sincs az elsőhöz. -
#25 Sokaknak az FPS-ek, akció játékok nyújtanak jó játékélményt, nem a kaland játékok, és jogosan lehet év játéka is. Attól, hogy az idősebb korosztályt nem fogja meg, még nem rossz játékok. Bár a HL2 -t én sem szeretem, voltak benne nagyon jó dolgok.
Timman: Aki megtehette és tetszett az első rész neki, nagy valószínűséggel megvette - néhány kivételle. Ez a játék kevésbé keltette fel a játékosok érdeklődését, ennyi. Attól, hogy nektek tetszett, nem kötelező, hogy mindenkinek tetszen. -
#24 Éppen erről beszélek... Egy FPS = év játéka? Az év vicce...
Itthon sajnos úgy tűnik, hogy nem is árulják már a játékot. Kár. -
#23 jó videó, jó mozgások, de így első ránézésre szerintem ez nem G&E. -
#22 Itthon? Muhahahaha :-DDDD Itthon ahol a legtöbb PC játékos warezol?
A legtöbb hazai fórumon 2003. december közepétől már játékbeli kérdésektől hemzsegett...
Pl:
Dome
SG
Ja, mer' a gémsár aszondta', akkor tuti úgy van. Az nem érdekes, hogy a Gamespot, IGN egy "picit" olvasottabb
Nem mellesleg, a gémszár a HL2-nek még különkiadást is szentelt, ez remekül illusztrálja a szintjüket.
Tájékozódjá'... -
#21 Csak itthon egy évben jelentek meg. Akkor felém fújt a szél egy Gamestart és asszem mindenki a szerkesztőségben a HL2-őt mondta kivéve az egyik tago. Ő a BtG&E-re szavazott. Szóval előbb tájékozódj mielőtt trollkodsz... -
Indigo #20 A karakter minden egyes apró részlete megegyezik Jade-el. Megeszem a kalapom, ha ez nem a BGE2-ből van... -
Radi #19 Az első rész a PC-s játékvilág egyik gyöngyszeme, most is itt van a polcomon eredetiben.
Ez meg remélem, hogy nem gameplay, nagyon nem szeretném azt látni, hogy Faith-et csinálnak Jadeből. -
#18 Már 1 hete kinn van kb ez a videó, a másik meg, hogy nem tudni még biztos forrásból, hogy ez tényleg a Beyond Good and Evil 2ból van-e. -
#17 Max azok, akik olyan szakbarbárok, mint te.
Egyik 2003-as, a másik 2004-es
2003-ban a legtöbb helyen a COD vagy a Kotor lett a Goty... -
#16 Meglátjuk ;-) -
#15 Ideje lenne asszem beszereznem. Nagyon sokan felemlegetik, hogy akkor az volt az év játéka és nem a vicc HL2.. -
#14 Én le fogom csak is a te kedvedért :) -
Csumbi #13 apropo, csak nekem tunik ugy vagy tenyleg sehol egy tehen formaju ember, vagy egy capa formaju ember? hova tuntek az idegen fajok? -
#12 Pont ezen gondolkodtam...
Eleve, hogy ott a 2 fekete csík és kizárt, hogy ilyen gyorsan irányítja Jade-et a teszter. -
Csumbi #11 szerintem zsir lesz ha ilyen tempoban lehet majd nyomatni a jatekot, bar egyet kell ertenem az elottem szoloval, inkabb latszik egy intronak vagy atvezeto videonak mintsem gameplaynek.
az elso resz nekem is nagyon bejott, nagyon tetszett az egesz jatek ugy ahogy volt. kar h penzugyileg nem lett nayyira sikeres mint azt megerdemelte volna, de hatha a masodik resz majd valtoztat ezen. -
#10 kár hogy ez nem gameplay -
Indigo #9 Amint befutnak az első pozitív kritikák, látatlanban fogom megvenni! Egyszerűen rosszul érezném magam, ha ezt lewarezolnám. -
Indigo #8 Úgy látom, az előző rész világához (és bájosságához) semmi köze nem lesz... De ha jól tudom, ugyanaz a tervező és fejlesztőgárda készítik, akik az első részt is, szóval minden okom megvan a bizakodásra. Jó lesz ez!
Tinman-el egyetértek! Nem tudom, minek köszönhető, hogy az első rész megbukott anyagilag (a Ubisoft másik nagy dobásával, a XIII-al egyetemben ). Egy világító gyöngyszem volt a PC-s játékok állóvizében (mocsarában...) Én is azt mondom: ez a játékipar tragédiája!