"És ki mondta, hogy nincsenek köztes vélemények? Hogy jön ez ide? "
Te 2 végletről beszéltél, tetszik és nem tetszik. De az hogy tetszik, nem jelenti azt, hogy annyira tetszik, hogy megérje megvenni... mert mondjuk vannak mások is amik esetleg jobban tetszenek.
"Mármint miben? Esetleg azt érted ez alatt, hogy egy FPS látványosabb, pörgősebb és ezáltal izgalmasabb? Attól még nem feltétlenül nyújt "többet"... Pláne, ha egy néhány óra alatt kijátszható csőefpées-ről van szó... És a legtöbb sajna ilyen. No persze ezek között is található remek játék, szó se róla, ezt nem is kétlem. "
Ez valóban egy relatív kérdés, nálam egy egyszerű FPS mindig többet fog nyújtani egy RPG vagy kalandjátéknál. Engem kevésbé érdekel a történet (ha az érdekel, akkor inkább filmeket nézek), nekem inkább az a fontos, hogy mindent én irányítsak (nem szeretem a fejlődést, sem az ilyen "nyomd meg az X-et gyorsan Y-szor, meg egyéb ilyen ügyességi dolgokat).
"Aki soha semmivel nem járult hozzá ahhoz, hogy jó játékok készülhessenek, miközben warezol ezerrel és azért mindent végigtol, az igen is árt a kiadónak, és közvetve a tisztességes játékostársadalomnak is. És bizony, annak semmi joga nincs ahhoz, hogy játsszon ezekkel a játékokkal!"
Akikről most te beszélsz, azok nagyrészt 14-18 év alattiak, akiknek saját keresetük sincs. Ha nem "árthatnának" a kiadóknak, hardvereket sem vennének (avagy vetetnének), akkor meg a hardver gyártóknak ártanának. Joga persze hogy nincs (ahogy még nagyon sok mindenhez). De maximum a hardvergyártóknak ártanának azzal, ha NEM warezolnának legtöbben... (lásd: PS3 eladások, holott már a neve miatt is 10x annyi kellett volna h fogyjon, mint x360-ból. Jah, abból is eladtak annyit, hogy nyereséges legyen, ahogy a játékokból is. Különben kénytelenek lennének változtatni)
Van egy réteg, akinek fontosak annyira a játékok, hogy erre tudjanak áldozni. A játékpiac ő miattuk van, és ő miattuk lesz továbbra is. Meg a hardvergyártók miatt.
És az, hogy az XIII -el tört verzióval játszottak - én nem tudom, nekem az sem tetszett, de "ez azért eléggé így mondjak egy jónagy számot"nak tűnik. És azt sem tudhatod, hogy azok közül hánynak van eredeti játéka (mert akkor már nem iga az, hogy nem járultak hozzá semmihez).
Jah és elég nagy az a % akinek legalább 1-2 eredeti játéka van. Nagyrészt ráadásul azok is csak azért, mert több játékot letudtak warezolni, így megéri gépet fejleszteni.