• halgatyó
    A 3. hozzászóláson elgondolkodva:

-- nyilvánvaló, a mozgókép egy demonstrációs céllal készített, a világosabb érthetőség kedvéért eltúlzott mértkű mozgást tartalmaz.
    -- Az ábrát szemlélve, FELTÉTELEZEM, hogy valakinek szemet szúrt a kontinensek partvonalainak egymásba illeszkedése (először egy Wegener nevű tudósnak, de ő nem a táguló Földdel magyarázta)

Joggal vetődik fel a kérdés: van-e valamilyen bizonyíték erre a tágulásra? Az ellenkező kérdés is felvetőshet: MAXIMUM mekkora lehet a tágulás -- HA létezik -- ami az eddigi tudományos bizonyítékoknak nem mond ellent? 10%? Vagy 3%? Vagy sokkal kevesebb?

Közben eszembe jutott, hogy gyerekkoromban (ez kb. 40 évvel ezelőttet jelent) olvastam én erről a táguló Földről, de már nem tudom hogy hol. Ott és akkor azzal magyarázták, hogy a Föld magjában tlálható vas átkristályosodik... hogy miért és hogyan, arra valami zavaros magyarázatot adtak, vagy semmilyet.

Van azonban számos olyan tapasztalat, amely meglehetősen határozottan ELLENTMOND ennek a Föld tágulási elméletnek. Ami így hirtelen eszembe jut:
    -- A kontinensek összfelülete túl KICSI. Hiába illeszkednek egymásba (ez az illeszkedés csak helyenként áll fenn, másutt meg NEM).
    Olyan mértékű tágulást, amely a Föld felületét 3-szorosára növelte, valahogyan meg kellene magyarázni.
    -- Mi volt az az effektus, amely a Föld belsejét ennyire kitágította, de a felületét nem? Hmmmm....
    -- Más égitesteken (a szilárd felszínűek) működött ez az effektus vagy sem?

Ezekkel ellentétben van egy jól működő, BIZONYÍTÉKOK hatalmas tömegével alátámasztott KONTINENS-VÁNDORLÁSI ELMÉLET.