Dead Space 2
-
Pares #2310 Az általam linkelt videón a csávesz elég béna. Sokszor (majdnem mindig) mellélő. Valójában egy maximumra fejlesztett Foce Gun az átlagos ellenfeleket egy, vagy rossz célzás esetén két lövésre szétlövi, de sokszor egyszerre kettőt is, hisz a lövése áthatol több ellenfélen is. Az erősebbekbe 2, vagy ha nem jól célzol, akkor 3 lövés kell. Viszont sokkal olcsóbb a lőszer, és jóval nagyobb szórakozás volt nekem.
Mindegy, minden fegyvernek meg van a maga célja és stílusa. A Javelin Gunban az nem tetszik, hogy lassan lő, relatíve nehezebb vele célozni és hogy többnyire csak egy ellenfélre hatékony (legalábbis így vettem észre). A gyors ellenfeleket stázissal meg kell állítani. Ugyannakkor a Force Gunnak mindkét lövése area of effect hatással működik, így nem szükséges a nagyon pontos célzás, több ellenfélen is áthatol a másodlagos lövés, az újratöltés is gyors és az elsődleges lövés a kisebbeket egy lövésre szétlövi, vagy ha körbe vagy véve sok ellennel, akkor is remek szolgálatot tesz, ilyenkor még célozni se kell (bár csak közelre hatékony). Szóval a két fegyver nagyon más jellegű. Az egyik olyan, mint egy nyil, a másik meg mint egy shotgun, bár mind a kettőnek vannak a két végletet átfedő funkciói. Én a Force Gunra szavazok, Te a Javelinre. Maradjunk ennyiben. :)