Dead Space 2
-
NovaTerra #1042 Én elsőre zealoton kezdtem, és számomra nem volt nehéz, aki játszott az elsővel az tudja, hogy kell bánni az ellennel. Hamar egy láb ki, majd egyik kar, durvább szörnyeknél kell a második. Okosan kell fejleszteni és mindig lesz ammo-d. Illetve értelmesen kell váltogatni a fegyvereket. Közel harcnál ott a fürész, ami hamar lekapja a lábakat és spórolsz töltényt a többi fegyvernek. A sok kis rohanó kölyöknél, a rohampuska, amivel egy lövés a lábra és meg is hal a kölyök. Nagy szörnynél stázis, egyik kar le, újab stázis, megkerülöd háttulról a lábát lekapod. Ráadásul a 2.-ben minden szörnyről le lehet szakítani 1 vagy 2 kemény végtagot, amit ki lehet lőni, még ingame videóban be is mutatja az egyik túlélő. Azzal is kapásból le lehet szakítani egy lábat vagy kart a másiikal kivégzed, a hullából veheted elő a másikat. Emellett rengeted robbanó hordó van, mindenféle tereptárgy, felmososót is ki lehet lőni az meg beleáll a lényekbe. A legfontosabb, hogy stázist fejleszd, hihetetlen sokat segít. Ez is nagyon nagy könnyítés az egyhez képes, hogy magától is töltődik vissza. Igazából, aki nem játszott hasonló játékkal annak biztos elég a normál is vagy, akinek nem kell kihívás csak a történet érdekli, de egy túlélő horror játéknál én szeretem, ha túl kell élni és szükséges kicsit gondolkozni és taktikázni, nem cod féle hent.