#47a fájó csak az (nekik), hogy a koncertek mellett korábban jött a lemezlóvé is. Most nincs.
Ugyanígy jártak 100 évvel ezelőtt a lovaskocsi-készítő üzemek is. Technikai fejlődésnek hívják azt, hogy fölöslegessé váltak, ami nem egy üldözendő dolog, hanem ez viszi a világot előre. Aki elavult, piacképtelen terméket állít elő, az a piac szabályai szerint lemarad, csökkennek a bevételei, majd éhen pusztul. Ezt hívják kapitalizmusnak.
A szocializmusban működött az a szemlélet, hogy brutális hitelekből életben tartottuk a veszteséges, silány minőségű termékeket előállító gyárainkat, csak hogy elmondhassuk, a vas és acél országa vagyunk. Még ma is nyögjük ezt az ostoba rendszert.
te mit szólnál hozzá, ha megalkotnál valamit ( zenét, filmet, játékot ) - időt, szaktudást és esetleg pénzt nem spórolva - és nem kapnál érte semmit sem, mert valami jó lelkű ember lemásolná és osztogatná?
Én tudom milyen érzés mindez. Én is heteket, hónapokat elszöszölök egy videó elkészítésével, egyszerűen azért, mert szeretem csinálni, és jól esik utána kirakva a Youtube-ra figyelni hogy pörögnek a 6-7 számjegyű nézettségi adatok, és jönnek tucatjával a visszajelzések. Pénzt meg kapok a munkámért, ezt hobbiból csinálom. A zenész is nyugodtan elmehet dolgozni, milyen dolog az hogy legyárt 2 hónap alatt egy CD-t és mégis 12 havi fizetést kap az évben... Azt hiszem, tudnám élvezni ezt a helyzetet, de a világ nem így működik :)