Wifi antenna boosting - modding- crack - képek/vidik , segitségek trükkök stb.
-
"De nekem volt régen egy erősítős TV antennám ott is ha kihúztam ráálltam a TV adóra erősítővel és erősítő nélkül óriási volt a különbség ott is."
A TV szimplex üzemmódú, a Wifi meg half duplex, ergó az erősítős TV-antenna nem fogja zavarni a szomszédokat, míg a Wifi-s erősítő adásmódban igen.
"Valószínűnek tartom hogy ezért is olyan az adapter hogy nem 50 méteren belül kell visszaválaszolnia ez is oka lehet hogy erősítős.
...
de a kis 50 méteres hatótávjával megnézném mennyire dumálnának egymással vissza se tudnék válaszolni az adóra"
Két okból sem érdemes nagy teljesítményekre felerősíteni a wifi jelet.
Egyrészt - mint azt már mondtam - a nagyobb teljesítményű jel ugyanazon teljesítményszinten "szélesebb" sávot foglal el, így nagyobb esélye van a közelben levő csatornák zavarására.
Másrészt - rosszabb esetben - túlvezérelheti a közelben levő rádiókat, tönkretéve azokat. Mintha egy mikrofonbemenetre rákötnél egy nagy teljesítményű végfokot.
"És a törvények mögött ugyebár nincsenek önös érdekek"
A műszaki szabványok mögött nincsenek.
A Wifi szabványa arra lett kitalálva, hogy relatíve kis hatótávon (max pár száz méter sugarú körben) egy helyi hálózatot vezeték nélkül üzemeltessenek. Ezért is 100 mW a teljesítménylimit.
Minden más megoldás berhelés, barkácsolás. Rossz esetben csak gondot okoz.
A BTK 300/C. illetve a BTK/300/E. §-a meg pont az egyszeri felhasználót védi a káros szándékú emberek ellen - olyanok ellen is, mint amit az magyar fórumszcénában is megjelenő kisstílű, igénytelen script kiddie-tömegek képviselnek.
"Mindent meglehet oldani minden problémára van megoldás"
Téves. A fizika törvényeit nem tudod kikerülni.
"Nem jobb lenne ha lenne valami központ nélküli dolog ami mindenkié lenne és akik használják ők lennénék egyben az üzemeltetők szerintem igen."
Egyrészt a hippieszmék kora lejárt - ideje eltenni a spanglit.
Másrészt 1-1 kommunikációknál - telefon/azonnali üzenetküldés - az alacsony késleltetés és a magas rendelkezésre állás miatt nincs idő P2P-hálózatokban node-ok között ugrálni.
Harmadrészt a nagy adatátviteli sebességet igénylő dolgok meg eléggé ki tudják húzni a rendelkezésre álló erőforrásokat - gondot okozva így a hálózat tagjainak.