Azért szerintem ne személyeskedjünk rendben? A vélemény különbség nem egyenlő azzal hogy aki nem a te véleményedet osztja az hülye. Maradjunk ebben.
"- a linux sincs már régen el 500MB rammal, meg 64 megás videokártyával, 700Mhz-es procival meg pláne nem, ha ugyanazt akarod rajta csinálni mint windowson."
PC linux OS-t tettem egy fent említett konfigra, beryl futott rajta (csicsa ablakok, effektek, stb.), és minden tudott amit bármelyik windows is. Persze a játékokon kívül
Gerygrey:
- Mikor a minimál bér 65.000 forint egy átlagos panel lakás havi rezsije 60.000 forint akkor mindenki kiló számra veszi a terás vinyókat meg a sok giga ramot. Azért arra is gondolj hogy nem mindenki engedheti meg magának hogy az oprendszer kedvéért egy már játékra is alkalmas gépet rakjon össze magának.
- Senki nem mondta hogy neked most linuxot kell használnod, csak egy példát hoztam fel, hogy ilyen is van. Így is lehet programozni. Nem feltétlen egyenlő az operációs rendszer az erőforrások zabálásával.
Vasziszdasz:
- Persze, ha vesz egy laptopot és gyárilag lassú szar egy amúgy olyan gép aminek nem kellene annak lennie akkor biztosan szar a gép. Nem lehet hogy az oprendszer terheli le... Hasonló ASUS X50-es laptopon is lassú a Vista, Acer 5735-ös lapotopon is lassú a Vista, Lenovo T61-en is lassú a Vista. Persze ha egy T9300 van benne akkor már lehet gyors... de megint az OP rendszer és az erőforrások viszonya.
tomcsa4:
- Ha már így összemelegettünk hogy csak úgy lehülyézz szeretném meghallgatni az ellenérveidet. Nem nem arra vonatkozóan hogy a Vista az milyen jó (amúgy: Vista = Látszat. Olasz nyelvből szabadon.), hanem arra vonatkozóan hogy a Microsoft az miért azt a fejlesztési útvonalat követi hogy ami újabb az egyben lezabálja az erőforrásokat. És most gondolok arra hogy aránytalanúl zabálja azokat. Tehát nem nyújt annyival többet mint amennyit megkövetel.
Amúgy van egy olyan apróság hogy a Linux-nak van kismillió disztrója. Nem mindegy melyiket próbálod.