• pixx
    Én is:
    "XP = 3 giga; Vista=13 giga" 2001-ben xp-nél mekkora volt egy átlagos winyó, én asszem, akkor is mindenki anyázott, és a 98-at istenítette mindenki.

"Egy operációs rendszer feladata az erőforrások kezelése és elosztása, nem pedig a felemésztése."

Igen ám, de ha leveszed a csilli-villit, akkor nem zabálja, plusz azóta elég sok dolog megváltozott. Az internet hatalmas változáson ment, és az alap biztonsági funkciók, és a többi szar zabálja memóriát, a procit. Így nem igazán objektív ez-az állítás. Vannak igények.
    És a Mac-en is zabál 2 giga memóriát az Mac OS ha fel van tolva minden maxra, és szépen tud ám akadni. Ezt véresszájú Mac-esek mondták.

"Persze. De egy új számítógépen amin egy régebbi windows gyorsan futott, ne fusson lassabban, mert az nem fejlesztés, hanem hülyeség."
    Xp idejében mindenki anyázott a memória miatt, számokra nem emlékszem, és ott is mindenki új gépén lassabban ment. A válasz nem egy évre csinálják, 2-3 év múlva meg alap már általában az ajánlott igény.

"ergó lehetne rajta játszani a mai játékokkal" ezért vesz meg mindenkit az MS, lásd 3dmax, ami ha jól tudom, mai napig pc-re van, így a játékgyárosok csak pc-ével nyomják, már aki maxban dolgozik.

Amúgy a Vista nekem egy hetet volt fönt, aztán kuka, pedig gyors volt, én 3d-re, és vágásra használtam, de nem jött be. Passz...