• Dany007
    Hát, régen volt már ilyen... : P

Amúgy én nem Isten gondolatait keresném. Még ha sok híres tudós így is nevezte a munkásságát, akkor sem.
    Amennyit ma tudunk Istenről, az alapján simán lehetne egy földönkívüli ufó, évezredekkel fejlettebb civilizáció, vagy a terepasztal tulajdonosa, amit úgy hívunk Univerzum.
    Valójában Istenről még annyit se lehet tudni, mint Jézusról vagy hasonló messiásokról.

Azonban felettébb érdekes az, hogy Istenségekben már 5 ezer éve is hittek az emberek! És mind1 hány volt, minek nevezték őket, a lényeg egy természetfeletti, legtöbb esetben mindenható(nak tűnő) entitás, lényről van szó.
    De vajon a legelső civilizációk miért hitték azt, hogy egy Isten van, aki felettük áll? Miből következtették ezt? Az elmúlt 5 ezer évben azért olyan sokat nem fejlődünk, hogy merőben más legyen az alapvető gondolkodásmódunk.
    Mi lehet annak az oka, hogy egy felsőbbrendű lény szinte minden kultúrában jelen van így, vagy úgy?

Csak azért kérdezem, mert ha engem elvisznek egy IBM gyárba, és láthatom hogyan gyártják a processzorokat / alaplapokat / memóriákat stb... Majd otthon az informatikus (lol vagyis én) összerakja nekem a számítógépet, akkor az a helyzet, hogy akármennyire is komplett béna vagyok, még ha sose láttam volna sz.gépet, akkor se hinném, hogy az egy felsőbb rendű, természet feletti lény műve lenne!
    Ezt csak azért írtam le, mert az ókori ember, ill. az Egyiptomi, sumér stb... Szal a legkorábbi civilizációk még elég szoros kapcsolatban álltak a természettel. Látták, hogy jönnek a felhők, esik az eső... Látták hogyan nyílnak a virágok, hogyan nőnek a fák, látták hogyan pusztulnak el... Látták az élet és a föld körforgását... Akkor mégis miből következtettek arra, hogy mindezt egy felsőbb erő hozta létre, amikor saját maguk is látták hogyan működnek a dolgok...?