• Epikurosz
    #26
    "javítsatok ki ha rosszul tudom"

    Hát, kicsit sok lenne a javítgatnivaló. :-)

    ad 1.: ha igaz lenne, amit te írsz, akkor évente lenne egy jégkorszak, meg egy olvadás. Apropó van is: télen nálunk van jégkorszak, nyáron meg olvadás. A déli féltekén meg fordítva. Az már hab a tortán, hogy amikor nálunk nyár van, akkor vagyunk távolabb a Naptól. Hihetetlen, mi?
    Azt felejtsd el, hogy a Föld csak úgy táncol a Nap körül, egyet előre, egyet hátra. Kepler bácsi nagyon megharagudna. A Föld mellékesen csak közeledik a Földhöz, nagyon picit évente, ezen nem változtat a saját forgási tengely csámpássága. Na, egy illúzióval megint kevesebb.

    Az antarktiszi jég benyomja a földkérget, hát ez megint olyan, hogy van benne valami, valamit hallottál, de már nem emlékszel rá rendesen. Tudod te hány km az a jég? Pár. Na, ez a földkéregnek egy kutyafüle. Annyi, mintha egy bolha táncolna az elefánt hátán. Ha elolvad az egész antarktiszi jég, azt a földkéreg észre sem venné. hatása persze lenne, de nem úgy, nem akkor, és nem olyan, mint amiket te leírtál. Elsősorban a tengeráramlatokba kavarna bele, meg a visszatükrözött napsugárzás csökkenne, meg még sok más hatás, amelyeknek nagyon a végén kullogna szeizmikus zavar. Ez még odébb van, 100 évnél is több, de inkább 200+, és addigra lesz csicsás számítógép, amelyikbe jól lemodellezi majd az egészet. Addig is itt van az az arktiszi olvadás, na az adhat okot aggodalomra már hamar.
    A hidrogénautós cucc meg a drágasága miatt nem terjed, de legyünk optimisták.