• szlovákiai hun
    #24
    A találmánnyal kapcsolatban, csak egy hirtelen példát ragadtam ki, és még mennyi környezetkímélő találmány lehet, amit eltitkolnak a nyilvánosság elől.

    Nem az Antarktisz süllyedne el, ha nem a jég olvadna el a szárazföldről, amely felszabadulna a hatalmas súly alól. Nos ezt igy képzeld el: ugye 100 km mélyen már olvadt kőzet van, ez a földköpeny, amin min járkálunk az a földkéreg, az hogy a Antarktisz súlya alatt a behajló földkéreg nem süllyed a köpenybe, illetve nem hajlik bele, ez az irdatlan nyomásnak köszönhető, de Newton törvénye szerint: minden test valós térbeli pozíciójából kizökkentett test törekszik az önmaga eredeti állapotába való visszatérésre, nos ez van az Antarktisz alatt is, az elveszendő súly terhe alól felszabaduló kéreg visszaállna eredeti állapotába mikor még nem volt rajta gigászi tömegű jég, de viszont ez a köpenyből, olvad kőzetből felszabaduló gázok miatt repedések lépnek fel, ami aktívvá tehet más törésvonalakat, mert a gázoknak út nyílik a hirtelen távozásra, ez által a magmának is utat nyit...

    Ezt az egyszerű kísérletet egy tenisz labdával is elvégezheted, hogy hirtelen, mély de álló víztükörbe dobod nagy sebességgel, ha videóra vennéd és lelassitanád, azt látnád hogy a labda mielőtt áttöri a viztükröt, először míg a molekulák közti kötés szét nem szakad, csak behajlik, no ez van az Antarktisszal is.

    Vagy egy szivacsra teszel egy téglát, a tégla benyomja a szivacsot, de a pórusokat is tömíti, mikor felveszed a téglát a szivacsról, a szivacs visszaáll eredeti állapotába és de már a pórusok is kitágultak, megrepedeznek, no ezt a szivacs esetében csak mikroszkóp alatt láthatnád, no de szabad szemmel azt látnád, hogy a szivacs pórusai vissza kitágultak..

    No az Antarktisz esetében ilyen hasonló játszódna le, ha felszabadul a jég súlya alól

    Csak úgy mellékesen megemlítve az Északi sark esetében ez azért nem lehet, mert az a tengeren úszik, az ANTARKTISZ alatt meg földkéreg van, magyarán jégbe fagyott szárazföld.