• halgatyó
    #23
    Hm. Ez a szeizmikus ötlet eléggé logikusnak tűnik, és magyarázatot adna az elnyújtott kihalásra. Kérdés, hogy találtak-e rá bizonyítékot.

    A hidrolízissel hajtott autó majdnem minden környezettel kapcsolatos cikkhez írt hozzászólásokban előfordul. A baj az vele, hogy csak annyira működőképes, mint az elsőfajú perpeetum mobile. Ugyanis a víz elbontásához pontosan annyi energia szükséges ELVILEG, amennyi az újraegyesüléskor felszabadul.
    ELVILEG. Gyakorlatilag a helyzet számunkra sokkal rosszabb, a veszteségek miatt.
    Persze ha a hidrolízist korábban csinálják, és az autóba csak a hidrogént töltik bele, akkor egy működő (majd, pár évtized műlva gazdaságos) eszközt kapunk. Ezt azonban NEM hidrolízissel működő autónak SZOKTÁK nevezni, hanem hidrogénhajtású vagy tüzelőanyagcellás autónak, gyártótól és működési elvtől függően.

    Éghajlatváltozás már több számillió éve bizonyítottan van a Földön, ld. Milankovics ciklusok. Szerintem az nem bizonyított kellőképpen, hogy az ember szerepe mekkora a folyamatban.
    A bizonyítást sajnos nehezíti, ha egy elméletet a sajtó segítégével igazzá fújnak fel, még a bizonyítás előtt. Ez az elmélet ellen hangolja a szkeptikus természetű embereket, és a tudósok nagyobb része -- ab ovo -- szkeptikus.

    Ami a dolog háttér-pénzügyi "anomáliáit" illeti (fogalmazzak naggyon finoman), abban maximálisan egyetértünk, asszem. Jó példa erre még az atomenergiát eltaposó (általam nagyon megvetett) Schröder aki félig tönkretette a német gazdaságot, majd elment az olajiparba gigászi fizetésű menedzsernek. Azóta is boldogan él. A probléma halmaz meg ottmaradt mögötte.

    Az Antarktiszt nyomó több billió tonna jég hatása érzésem szerint egy kicsit el van túlozva, a kiváltott tektonikus hatások szerintem csak az Antarktiszon lesznek érezhetőek, ott sem túl erősek. Összehasonlításul: a Föld mozgó kéreglemezei sok nagyságrenddel nagyobbak az antarktiszi jégnél.
    Persze ezt csak az én saccom, ha rendesen bebizonyítják, hogy az Antarktisz el fog süllyedni vagy 3 km-t emelkedni fog mondjuk 100 év alatt, akkor nem szóltam.