Mi a teendő?
-
Pio #188 Ragadt rám ez-az bioszfakton, azt vettem fel a kémia mellé, mert akkoriban még az orvosi lett volna a cél, de aztán a fakton annyira megszerettem a kémiát (OMG, hogy lehet a kémiát szeretni?? O_o), hogy orvosira nem is jelentkeztem és vegyészmérnökin kötöttem ki... :)
Ezeket a dolgokat amúgy többé-kevésbé (persze nem ilyen részletekbe menően) oktatják gimiben is, ezért szoktam fogni a fejemet, amikor azt olvasom, hogy "teljes sejtes vírus" (ez egy orvos által írt nyílt levélben szerepelt! Nála se szívesen lennék betegként... :) ) vagy hogy "az oltás elnyomja az immunrendszerünket" vagy hogy "az oltásban levő etilhiganytól idegbetegek leszünk" (na jó, a higanyvegyületekről megfelelő részletességgel már egyetemen tanultunk, de azért kis utánajárással rá lehet jönni, hogy egy szelet hallal több metilhiganyt (nagyságrendekkel veszélyesebb, mint az etilhigany) vihetünk a szervezetünkbe, mint 1 oltással etilhiganyt), satöbbi...
Utóbbinál külön bónuszpontot számolok fel azoknak, akik az épp aktuális összeesküvéselméletes körlevél elolvasása után még arra se veszik a fáradtságot, hogy kiszótárazzák azt, hogy a 'mercury' higanyt jelent és teleírják az internetet azzal, hogy 'az oltásban mercury van', mintha az valami szupertitkos halálosztó komponens lenne, aminek nincs is magyar neve...