Mi a teendő?
  • Pio
    Ettől az oltástól függetlenül: az oltások nagyon sokat segítettek az emberiségnek. Alig 1-2száz évvel ezelőtt még az újszülöttek döntő többsége nem élte túl az első néhány évét ma pedig már inkább az megy ritkaságszámba, hogy valaki fiatalon haljon meg és ez javarészt az oltásoknak köszönhető. Egyes országokban népszerűségi okokból a politika eltörölte a kötelező oltásokat és újra megjelentek a csecsemőhalálozási statisztikákban azok a betegségek, amik ellen amúgy kötelező oltást adtak. Azt hiszem Anglia egy jó példa erre, de most nem tudom, hogy hol olvastam erről.

Sokan mondják, hogy az oltás nagy biznisz a gyógyszeriparnak és csak azért erőltetik, ami szerintem nem igaz, gyógyszerészmérnöknek tanultam és ott azt tapasztaltam, hogy a gyógyszeripar profitjának legalább 90%a olyasmikből jön, mint pl kozmetikumok, lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, samponok, fogyókúrás szerek, antidepresszánsok, multivitaminok, satöbbi. Persze hangzatos azt mondani, hogy hú most egyszerre csináltak nekünk X milliót és az mennyire sok, de ez egyszeri bevétel, ráadásul az előállítás se filléres összeg és a kifejlesztés is költséges volt. Ezzel szemben szerintem csak fájdalomcsillapítóból felhasznál (nem elfogyaszt! Az egyik tanárunk szerint a megvett gyógyszerek 75%a kukában végzi, mert túl nagy adagokban árulják őket és nem kell beszedni az egészet a gyógyulásig a többi pedig megromlik) havonta annyi szemet az ország lakossága, ahány oltást most felvásároltunk és egy fájdalomcsillapító gyártása általában filléres tevékenység. Szóval ez egyáltalán nem olyan nagy biznisz a gyógyszeriparnak. Sőt, mint korábban utaltam rá egyetlen influenzáson - ha az erősen beteg - akár több, mint 20+ vakcina profitját meg tudják termelni tippem szerint.

Amúgy Magyarország elég befogadó az oltásokkal szemben. Elég sokan adatnak maguknak mindig szezonális oltást és - tudtommal - amióta van szezonális oltás azóta egyetlen olyan ember se halt meg influenzában (amúgy ~1000 ember hal meg influenza szövődményektől évente, főleg öregek, betegek), aki be volt oltva.
    Ez az első év, amikor ilyen hatalmas vihar lett kavarva az oltásokból. Magyarországon amúgy egy szekta a fő influenzaoltás ellenes lobbista, mert a saját vitaminkészítményeit szeretné eladni helyette, viszont idén, mivel közel a választás a nagypolitika is beszállt az oltásos adok-kapokba. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, egy ember saját egészségével kapcsolatos döntéseit nem szabadna, hogy a politikai hovatartozása határozza meg.

Amúgy szerintem nagyon erősen túl van reagálva ez az egész oltásosdi, egyáltalán nem érdemel meg ekkora figyelmet a dolog, pont ugyan olyan orvosság, mint az összes többi. BÁRMIT bevesz az ember a szájába annak bizonyos alkotóelemei emésztés után a vérében/sejtjeiben kötnek ki, teljesen felesleges ez az egész hisztéria.