• strogg
    Igazad van a leírtakban. Tényleg agyatlan fikázás hegyek vannak itt. Bár bevallom 16 évesen, még énis vallási kérdésnek tekintette ma win&linux vitát. Ne kövezzetek meg, az ember nudlipöcsként máshogy gondolkodik, mint felnőttként.
    A kérdésedre válaszolva csak a saját szempontjaimat tudom írni neked. Én a napi dolgokon kívül (net,skype,zenehallgatás,filmnézés, email, szövegszerkesztés) webfejlesztésre használom. apache2+php4/5+mysql. A quanta nevű fejlesztői eszközt használom. Gftp-vel töltöm fel, miután úgy látom, hogy localban jó amit csináltam. Alap videó vágásra is használom (tényleg alap dolgokra), mint vágás feliratkozás, konvertálás. Amiért ezt linuxon teszem meg, mert számomra előnyösebb ez a platform. A konzolos vezérelhetőség miatt a egy konvertálás gyorsabb mint winen. Megszoktam, hogy 20-30 ablak van nyitva (athlon 3000+ 512 MB DDR RAM), és nem szaggatok, fagyok, nem tekeri észnélkül a vinyót, nem szaggat közben az mp3, stb... A tapasztalatom az, hogy XP-n (van XP is, de már csak játékra használom) az ablaok elkezdenek fagyozni (XY ablak nem válaszol), tekeri a lemezt mint a veszedelem, lassulok, és szétakad a teljes iexplore.exe kb: 2 órán belül. (ekkora gép nem bírja ezt a terhelést, főleg a memória miatt) A kártveő kérdéskör pedig nekem inkább csak kényelmi dolog, mivel linuxon nem kell vesződnöm ezzel, viszont nem kizárlagos szempont. Aki a winen találja meg a számítását, az úgy is frissítget rendesen, nem nagy ár, hogy a pozitív munkavégézés oltárán:)))) Szeretem, hogy az ubuntumat csak felrakom, és nem kell driver lemezekkel vesződni. Cserébe persze meg kell néznem, hogy milyen vasra akarom rakni. (támogatja-e) Szóval valamit-valamiért. Én ubuntun megtalálta ma számításomat, és pont. Nem fogom lefikázni, aki pedig winene találja meg a sajátját.