Ez oké, de ettől függetlenül azt mondtad, hogy nem tekinted OS-nek. Nekem ez nem tetszett, és ezért kapaszkodtam bele abba a példába, amit felhoztál. Ha pl Linux-ra hoznák ki az AfterEffects-et, akkor linuxon futna, windowson meg max emulálva.
Azért nézd meg: A linux egy olyan rendszer, amit hobbiból írnak emberek a szabadidejükben. És nálam meg pl sokkal gyorsabb, stabilabb, és kevésbé idegesítő, mint egy win, amit komoly szakemberek írnak. Tudom hogy senkit nem érdekel de azért leírom azt is hogy most váltottam át 32bites 8.04-ről 64bites 9.04-re. Gondoltam hogy rászánok legalább 2-3 órát, hogy újraépítsem az egész gépet, visszaállítsam olyanra, mint amilyet megszoktam, bla-bla, szokásos rendszertelepítés mizéria.
64 bites 9.04 CD letölt, kiír. Leharaptam 10 gigát az egyik partíciómból, megjelöltem neki, hogy tegye oda a rendszert, a régi home-omat meg csatolja vissza /home alá. Az egész rendszer 20 perc alatt felmászott, átköltöztette a régiről az összes beállításomat. Csomagkezelőből feldobáltam az összes megszokott programomat, kodekeket, miegymást. És kész. Driver nem kell neki semmihez, minden pöccre megy (webcam, tv tuner, wifi, blútút). Ennyi. Azóta restart nélkül megy a gép. Minden ugyanolyan, mint régen, csak sokkal gyorsabb :)
Win alatt jönne a driverek, vírusírtó, tűzfal, antispyware, a programok telepítése, tonna restart.