A szorongás az betegség vagy állapot?
  • OssianFan
    "És azért kellett a gyógyszer, mert előtt 10 évig nem kértél segítséget?
    Úgy értem, ha azonnal mentél volna, még az első évben, akkor gyógyszer nélkül is ment volna, nem?"

"Akkor fontosnak tartod hogy valaki ilyen betegséggel szakemberhez forduljon?"

Szerintem mindenképp fontos szakemberhez fordulni. Persze van alternatív gyógyászat is, ezoterikus dolgok, stb, de én akkoriban még nem ismertem az ilyesmit.

"Tb-n keresztül kaptál beutalót? Nem tartottál attól, hogy azok az orvosok esetleg nem fognak törődni a problémáddal vagy inkább ártanak mint használnak?"

A beutaló úgy volt, hogy először felkerestem a háziorvosomat, hogy mi a problémám. Ő mondta, hogy kell egy teljes kivizsgálás, volt ebben mindenféle, aztán nem találtak semmi szervi bajt, és mondta, hogy akkor hívjam fel a rendelőt, hogy kérek a pszichiátriára időpontot. Vhogy augusztus végén hívtam fel, és szeptember végére kaptam időpontot, úgyhogy jó soká kaptam, de sebaj.

Nem féltem attól, hogy nem segítenek, hisz ez a szakmájuk. A pszichiáterem egy nagyon kedves idős hölgy volt, ha kell, privátban megadom a nevét, hátha valaki a közelben lakik (Komárom megye) és szüksége van orvosra.