A szorongás az betegség vagy állapot?
  • Balumann
    Én azt javaslom mindenkinek, hogy kerülje az ilyen külső segítségeket, főleg az olyat ami gyógyszeres vagy valamilyen hasonló kezeléssel múlasztja. 1 oka van, mégpedig az, hogy nem szünteti meg azt, amitől ez az állapot kialakult, és nem biztos, hogy nem lesz mellékhatása illetve nem tér vissza.

Bár nincs tapasztalatom, sokat olvasgattam erről a témáról is (lásd egészség topikom). A legjobb valahogy elterelni a figyelmet a problémáról, pl. menni sportolni (futás, úszás, stb.), sok olyan dolgot csinálni amit szeretsz (lehetőleg társaságban), nagyon sokat segíthet ilyen esetben a jóga és meditáció is (topikomban szintén sok infot találhatsz erről). A légzésjógát bárhol tudod szinte gyakorolni, és garantáltan jobb lesz, ilyen helyzetekben is.

Szintén jó tanács a zenehallgatás, de az is elég sztem, ha elkezdesz gondolkodni valamin, felidézni emlékeket, elképzelni mit szeretnél a jövőben (mondjuk egy jó kis utazás). A lényeg, ne arra koncentrálj hogy most előjön-e a problémám, vagy nem, mert akkor nagy valószínűséggel elő fog jönni. Ha előjön, akkor légzésjóga, mondogasd magadban hogy ilyen betegség nincs csak az én hülyeségem, stb. :)

Annyi a fontos, hogy ne félj tőle, és ne mástól várd, hogy ezt megszűntesse, neked kell lekűzdened.