267
A szorongás az betegség vagy állapot?
-
#147 Tök normális, amikor valaki barátnőjét az apja keféli, gondolom. Egy normális világban ilyenek nem történnek meg. -
#146 people=shit -
Phat Smoker #145 ez teljesen normális jelenség, én is utálok emberek között lenni! ;))
-
#144 Egészséges életmód és normális körülmények mellett nem létezik depresszió (szorongás, pánikbetegségek, stb.) és fejfájás sem, csak mint valamilyen betegség mellékhatása (tehát ez mindenképpen létezik, és fejfájás csillapítókat is használnak már egy ideje, pontosabban eleve fájdalomcsillapító).
Jó körülmények között, akaraterővel ki is lehet gyógyulni ezekből, mindenféle gyógyszerezés nélkül, lásd azokat amiket leírtam előző hozzászólásomban.
A gyógyszerek hatása is nagyobb százalékban place-bohatás, ezt több helyen is leírják.
Arra meg hogy minél több mindent betegségnek tekintenek, legjobb példa a hiperaktivitás. Még mindig a legnagyobb ipar a gyógyszergyártás. -
#143 Igen persze, fejfájás is csak azóta létezik amióta van hozzá fájdalomcsillapító.. -
#142 Persze persze. Gyermekágyi depresszió, meg pszichózis is csak azóta van, mióta el tudják adni vele a gyógyszereket. -
Vlala #141 Nem tapasztaltam meg? Ember, "depressziós" is voltam!
Azért írtam idézőjelben, mert ez a "betegség" addig nem is létezett, amíg fel nem találták az ellenszerét.
Addig csak szimplán rosszkedvnek nevezték, és a baráti kör segített elvonni a figyelmet róla.
-
Retsu #140 A tünetek tényleg ilyen pánikbetegség-agorafóbiára utalnak. Nem biztos hogy súlyos, néha magától is elmúlhat az ilyesmi. Ha hosszabb távon gondot okoz, akkor tényleg irány az orvos. Vagy ha nem vagy híve a "gonosz" pszichiátereknek, kognitív viselkedésterápia, relaxációs technikák segíthetnek. -
#139 Figyelj, bevallom 15 éves vagyok. De azért csak vannak ötleteim. Nem éltem még át ilyeneket, csak egy ismerősöm azért írtam ötleteket. Vele nem ez volt a baj, csak nála is a magabiztosság segített leküzdeni a dolgokat. -
Hajnalcat #138
"Én nem igazán tudok sokat erről..."
Azért ahhoz képest elég jól leírtad, hogy nem tudsz sokat. -
#137 Még mindig nem vetted fel a telefonokat? -
#136 Hello,
Én nem igazán tudok sokat erről de én is ajánlom a pszihológust. A másik hogy emellett kérj meg egy olyan barátot, akiben a legjobban megbízol. Egy olyan barátod aki nem rest segíteni ha rád törne valami egy nyílvános helyen. Na ha megtaláltad kivel szeretnéd a következőket elvégezni, akkor menj el egy olyan helyre ahol vannak emberek, de nem annyian mint egy plázában vagy bármilyen olyan helyen ahol rengetegen vannak. Természetesen mindezt fokozatosan. Ne csináljatok semmit, csak sétáljatok és beszélgessetek. Néha pedig próbálj séta közben az emberek szemébe nézni amíg el nem haladsz mellettük. Ne érdekeljen mit gondolnak. Még ha olyat is mondanak miután elmentetek egymás mellett hogy :"ez meg mi a sz*rt bámul?", ne érdekeljen. Most nem az a fontos hogy mások mit gondolnak rólad. A fő cél hogy ne szorongj. Ha viszont beütne, valami kis baj is rögtön szólj a barátodnak hogy gond van. Ilyenkor, keressetek egy padot és próbálj csak a barátodra koncentrálni. Akkor ha gond van már ne figyelj az emberekre. Ha kell akkor ámult a padlót. Igyatok valamit. A lényeg hogy lenyugodj. Ilyenkor beszéljétek meg, hogy folytatjátok-e. Ha nem érzed azt, hogy tovább bírod, nyugadtan mond meg neki, hogy menjetek haza. Ha kocsival mentek haza akkor hunyd be a szemed és relaxálj. Ha gyalog és még mindig fel vagy dúlva akkor ne nézz senkinek a szemébe, ne gondolj vissza arra amikor megilyedtél azon a helyen, ne gondolj arra ami szorongásba döntene. Gondolj olyan dologra ami semleges iylen témába, vagy figyelj teljesen másra. Ha hazaértél, akkor mindenképpen jutalmazd meg magad valamivel (igyál valamit, rendelj egy kis pizzát bár ha még akkor is rosszul vagy akkor csak dícsérd meg magad. És ez a legfontosabb! Az hogy te is elhidd hogy képes vagy meggyógyulni! Ha ezt akkor még nem is tudod értékelni, majd másnap már nyugodt leszel és felméred milyen bátor voltál.
Nekem ez a javaslatom. Remélem segítettem. A lényeg, hogy el kell hinned hogy képes vagy legyűrni a problémákat. És ne feledd, akinek számítasz, az bízik benned ha észre veszi hogy küzdesz. -
#135 Ez jó nagy marhaság, örüljél hogy te még nem tapasztaltad meg a helyzetet!Senki se fordul minden apró bajával pszichiátrhez de ha már ott tartasz,hogy szivrohamszerű tüneteid vannak hetente többször te se
gondolkoznál kell -e a bigyula- -
#134 Jah és a sport azért kiemelendő, mert a kűzdelem lelkileg is energiát, magabiztosságot ad, amivel könnyebb "szembeszállni" az ilyen problémákkal, ugyanakkor talán a lehető legjobban elfeledteti a problémákat. Nem fogsz olyan sportos embert, sportolót látni, aki ilyen problémákkal kűzd.
Nameg az egészség megőrzéséhez is elengedhetetlen. -
#133 Utána meg elkezdek szorongani, mert kövér vagyok. :( -
#132 Ez teljesen így van de ha minden kötél szakad van rá nagyon jó gyógyszer.Onnan tudom ,hogy én is szedtem fél évig
Mellékhatása : hízol, némileg befolyásolja az anyagcserét. -
#131 Na, igen..
Csak Te segíthetsz magadon. Más legfeljebb utat mutathat. De ha Te nem akarsz "kigyógyulni", soha semmilyen gyógyszer nem fog segíteni! -
#130 Én azt javaslom mindenkinek, hogy kerülje az ilyen külső segítségeket, főleg az olyat ami gyógyszeres vagy valamilyen hasonló kezeléssel múlasztja. 1 oka van, mégpedig az, hogy nem szünteti meg azt, amitől ez az állapot kialakult, és nem biztos, hogy nem lesz mellékhatása illetve nem tér vissza.
Bár nincs tapasztalatom, sokat olvasgattam erről a témáról is (lásd egészség topikom). A legjobb valahogy elterelni a figyelmet a problémáról, pl. menni sportolni (futás, úszás, stb.), sok olyan dolgot csinálni amit szeretsz (lehetőleg társaságban), nagyon sokat segíthet ilyen esetben a jóga és meditáció is (topikomban szintén sok infot találhatsz erről). A légzésjógát bárhol tudod szinte gyakorolni, és garantáltan jobb lesz, ilyen helyzetekben is.
Szintén jó tanács a zenehallgatás, de az is elég sztem, ha elkezdesz gondolkodni valamin, felidézni emlékeket, elképzelni mit szeretnél a jövőben (mondjuk egy jó kis utazás). A lényeg, ne arra koncentrálj hogy most előjön-e a problémám, vagy nem, mert akkor nagy valószínűséggel elő fog jönni. Ha előjön, akkor légzésjóga, mondogasd magadban hogy ilyen betegség nincs csak az én hülyeségem, stb. :)
Annyi a fontos, hogy ne félj tőle, és ne mástól várd, hogy ezt megszűntesse, neked kell lekűzdened. -
Vlala #129 Nekem sem, bár hozzám járnak. :) Csak witz. :):):) -
raulreal #128 Zenét kell hallgatni. Mondjuk punk-ot
Az MP3-am az én pajzsom. Nem hallod mit ugat a
köznép...Élsz a saját kis világodban. -
#127 ne szorongjatok sneciek -
#126 meg a szeksz, jó sikítós -
#125 Éppen ezért kezdd apró dolgokkal.
Oké, hogy nem nagy dolog. És amúgy simán menne. De sorozatos kudarc után nem vagy olyan helyzetben mint a többiek. Nem olyan egyszerű az a nyelvvizsga. -
#124 Ha minden igaz akkor igen! De ott van egy olyan pont hogy orvos válaszol pont ott mindent elmond neked és még egy kezdetleges diagnózist is tud mondani! -
Hajnalcat #123 Futás nagyon jó feszültséglevezetésre. -
#122 Nem olyan sok egy nyelvvizsga meg egy jogsi.Környezetemben sokan megcsinálták már,érzem hogy nem is lenne nehéz de valamit mindíg elszúrok mégis.Érettségi,főiskola egyéb vizsgák jól mentek,mindent meg tudtam csinálni amit mások is általában.Pár éve azonban bármibe kezdek az kudarccal végződik általában.Azért addig fogom próbálgatni ezeket a vizsgákat míg nem sikerülnek,de húzom időt-pedig nem kéne de legyengült az akaraterőm is mostanában. -
#121 Ezek ingyenes picológusok? -
Spíler11 #120 Szerintem is mindenképp lépj kapcsolatba vele,veszíthetni nem veszíthetsz semmit. Szerintem az első alkalom amúgy is ingyen van,mert ha nem szimpatikus úgysem tudsz majd vele a továbbiakban beszélni... -
#119 Szerintem menj el hozzá! Ez már siker ha rászántad magadat! Hajrá -
mirakon #118 A megyében ahol lakom kettő is van. Az egyiknél nincs kitöltve a cím, meg a telefonszáma is olyan furcsa, de a másik szimpatikus a kép alapján, és rendesen megvan adva minden adata, így a megbízhatóság érzését kelti bennem. -
#117 Told le kopaszra a buksidat, és kezdj el sportolni. 2 év után máris szabad az út a sikeres "vállalkozó"vá váláshoz :DD -
Hajnalcat #116 Na igen. Én ahhoz fordultam szorongásomban régebben, aztán rászoktam, aztán most már nehéz megvállni tőle. -
#115 Vállalj kevesebbet.
Tervezz meg valami apróságot, vidd véghez. Szükséged van sikerélményekre!
De ne a spanyol viasszal kezdd! -
Spíler11 #114 Ez a jó gondolkodás mód. Megnézted már azon az oldalon hogy van -e a közeledben esetleg pszichológus? -
#113 Nincs tapasztalatom. :) Én nem járok egyhez sem. :) -
#112 A szorongás elég szar.Nálam a kudarcélmények váltanak ki ilyesmi állapotot.Kezdődött egy hozzátartozó halálával,aztán jött az álláskeresés miatti tanácstalanság-utána egy végzettséget alulmúló szégyenletes munkakör.Ezután jött a sikertelen nyelvvizsgák sorozata,majd ezt követte a szintén sikertelen vezetésvizsga-sorozat.Mindezt elhízás és erőteljes kopaszodás is erősíti-nap-mint nap egy egyre ótvarabb embert látok a tükörben,korábban viszonyleg sűrű hajam volt most meg pocsék pihék vannak csak.Ilyen "élmények" hatására már önmagamban kellett csalódnom,arra kellett rájönnöm hogy nem vagyok intelligens és szarul is nézek ki-ezt a munkahelyi tapsztalatok úgy érzem csak megerősítették.Időnként ezek a dolgok hoznak rám szorongást,de gyógyszereket sosem szednék,annyira nem is súlyos mert mindemellett gyakran van jókedvem is. -
mirakon #111 Nem gondolkoztam azon egy percig sem, hogy alkoholba fojtsam bánatom. Abból soha nem származik semmi jó. Mindenképpen magamtól, vagy ha úgy nem megy, akkor szakemberrel akarom megoldani a problémát -
zsomborgi #110 szerintem alkoholhoz senki se forduljon,se droghoz,se semmi ilyesmihez!!ez még nagyobb kárt tud okozni és függőséget és akkor más miatt is járhatsz orvoshoz!Arról nem is beszélve,hogy a szerveket is károsítja! -
#109 Az orvos válogatás nem egy olyan tevékenység amit nap mint nap csinálnék! Más-más a szisztémájuk máshogy akarnak gyógyítani inkább egy legyen de az biztos és jó -
#108 Mert hallottatok már olyat, hogy valaki elment pszichológushoz, az meg még jobban 'eltseszte' az életét? // Nem gondoltam, hogy létezik ilyen!