• Molnibalage
    #53
    Ha jól tévedek a "Rugalmas reagálás" nevű NATO stratégia 1967-től a hidegháború végéig volt érvényben, ez olyan 25 év körül van.

    Elv volt ami McNamara vettet fel, de Kuba után ő sem hitt benne. Ő maga mondta. Soha nem volt ez hivatalos.

    Talán nézd ezt végig...


    Erre alapozva fejlesztettek ki olyan gépeket, amelyek képesek hagyományos eszközökkel vívott harc megvívására de ha szükséges, a stratégia értelmében tudatosan eszkalálják a konfliktust akár az atomfegyver bevetéséig, mert az eszközök erre is alkalmasak. Lásd 4. generációs vadászgépek.

    Ehhez nem kellettek 4. gen gépek a régebbiek is képsek voltak erre, csak a eredményesség volt eltérő. A 4. gen gépek a vietnámi légiharcok tapasztalatai alaján születtek. Kevered a szezont a fazonnal.

    Vazze összevissza beszélsz! Jöjj már tisztába a tényekkel!

    Na itt fordulok le a székről....

    Már csak azt mondd meg kérlek, hogy hol van itt az ellentmondás ahhoz képest, amit én is írtam, ami miatt nono-znod kéne!?

    Az, hogy az F-16 nem azért lett ilyen, mert így vázolták fel. Félig meddig mázli volt, hogy lett HARM és egyéb fegyver. Ha az nincs akkor nem lett volna akkora siker a gép.

    Továbbra is azt mondom, egy értelmes nagy költségvetésű projektnél, legyen ez a haderő, az energetikai rendszer, vagy idegen planéták meghódításának tervezése, van egy hosszútávú stratégiai terv, van ehhez maximálisan illeszkedő 10 éves már költségvetéssel, és konkrét rendszerekre lebontott terv, és vannak közép/rövidtávű + éves tervek. Én ezt az egész rendszert ezeknél az űrprogramoknál marhára nem látom, pedig itt nem 2 fillérről van szó!

    Értem én, de a politikusok úgy váltogatják elképzeléseiket és egymást, mint más az alsóneműt akkor hiába írsz te le és tervezel meg bármint, ha nem adnak rá pénzt. Én is megterveztem valamit a melóhelyemen, de a válság miatt nem valósították meg, pedig a terv jó volt...



    Az mostani amerikai holdprogram láthatólag egyetlen célt szolgál, hogy azok a cégek, akik már az elbaxott űrrepülőgép programban is benne voltak maradhassanak a mézecsköcsög közelében, függetlenül attól, hogy alkalmasak-e a temékeik a megfogalmazott hosszútávú célok elérésére, vagy sem.

    Ez félig igaz. A koromány és az ország érdeke is életben tartani őket, mert ők az űriparból élnek. Az, meg hogy közel maradjanak elég röhejes állítás. Nincs kivel versenyezni barátom. Szerinted minden sarkon van egy cég aki képes hordozórakétát meg egyéb elemeket gyártani? Mondjuk úgy, hogy a műszaki hatékonyságot egyelőre feláldozták a gazdaság oltárán, viszont áttervezett elemek gyorsabban készen vannak, mint az újak. Talán azt is gondold át, hogy 30 éve nincs komoly hordozóeszköz fejlesztés az USA-ben. Mindenki aki régen vezető tervező volt már régen nyugdíjas vagy halott, még ha csak kezdő mérnök volt akkoriba már akkor is kb. 55-60 éves... Honnan lopod a szakértelmet és tapasztalatort?