...
-
DantesHUN #5939 Én próbálom tényleg megszeretni és nem negítívként hozzáálláni de nehéz dolog ez.
A Fallout 3at pl: szerettem, jó játék volt. Meg szóval na nagyon sok RPG-t próbáltam.
De a New Vegas...
Például. Értem, hogy egy atomtámadás után elpusztult világ. Romos, lepusztult. Oké, de a Fallout 3-ban is, például az Atombomba városa, egy nyüzsgő kisváros volt. Jöttek-mentek NPC-k. El lehetett hinni, hogy az egy település. Ahol van élet
Itt meg azt értem, hogy hát...téblábol pár NPC, de...semmi élet. Egyedül a kaszinóknál van mozgás. Az nem magyarázat, hogy de jaj a többi az kis település, ott kevesen élnek. Attól még lehetne élettelibb. A Fallout 3-ban sikerült megcsinálni. De még a kaszinóknál is, olyan bágyadt , döglődő őszi légy mintájára, vannak csak az NPC-k. Mint akiket a programozó, na úgy tessék-lássék oda tett.
Jó oké, lendüljünk ezen túl. És azt se hozom fel, hogy a Vegas után egy évvel a Witcher 2 mennyire mozgó életteli, lélegző kis település hangulatát volt képes megteremteni. (és nem az nem magyarázat, hogy de itt atomtámadás volt. azért ilyen. Az F3 is jobb volt. nincs rendesen kidolgozva ez a rész) Jó, megértem, van ez így.
Nézzünk mást. AI. Hát ez...fut felém három faszi, és a leghátul fotó, ledobta bombával az elől futót és felrobbantotta. Oké. Vagy többször előadtunk egy Benny Hill jelenetet, hogy futnak utánam jó sokan...ja. Ilyen volt anno az Oblivion-ban is, Skyrim-ben is...ott is nevetséges volt.
Ja, vagy amikor a tüzes hangyák egymást gyújtották fel...zseniális
Küldetések. Az a baj, egy csomó idő eltelik az érdekes küldetésekig. Az első pár óra: unalmas volt. Pedig egy játék fogjon meg már az elején. De, egy csomót kell menni, mire normális településhez érünk. Meg kapunk valami értelmesebb küldetést is. Ismét F3: egyből ott van az atombombás város. Azt is értem valahol, hogy nem dob egyből mélyvízbe a játék.
Vannak kimondottan jó és érdekes megoldások. Ghulos küldetés. Meg a szupermutánsok városa. Ezek nagyon jópofák és tetszettek. Eredetiség, ötletesség.
Csak sajnos az a baj , minden eredetibb küldetésre, jut egy olyan: menj el A pontba. Lőjj le mindenkit. Gyere vissza. Oké, más RPG-kben is így szokott lenni( bár itt meg ismét a Witcher 2 jut eszembe, ami erősen túllépett ezen a szinten, persze ott is voltak még ilyen küldetések, de arányaiban kevesebb volt belőle)
No meg ez: ahhoz hogy megmondja egy szereplő ami téged érdekel, szerezz meg neki egy valamit, de ahhoz hogy megszerzed beszélj egy másik manussal, aki akkor adja oda, ha megölsz neki 5 patkányt és így tovább. Tudom, ez is így szokott lenni az RPG-kben. Csak van ahol ezt sikerül jobban tálalni. A Vegas-ban is vannak küldetés sorok ahol ezt jól megoldották azért. Összeségében nem rosszak a küldetések, csak...van pár unalmas, sok átlagos, és kevesebb igazán jó.
Bug az valahogy sok akad benne.
Aztán bosszantó hülyeségek. Van egy feladat, menjek be a kaszinóba. Oké, majd odabent nekem esik pár alak és agyon akar verni. Fegyverem nincs, nem lehet bevinni. Jó, szaladozok előlük. Visszafutok a kaszinóba, hátha a személyzet, aki szerint tilos fegyvert bevenni
segít. Semmi. Nem is reagálnak az őrök ,hogy ott egy embert vernek!!
A többi vendég viszont ijedten szaladgál. Oké, kimegyek az épületből, mondom majd követnek. Mert utcán vissza kapom a fegyvereimet...de nem jönnek utánnam Vissza a kaszinóba, az őr elveszi a fegyvereimet...miközben két pasas engem csépel tőle 5 centire!
Miabúsfranckarika?!
Na jó. Ismét ki mentem, újra be, nem adtam át a fegyvereimet. Erre mit tesznek az őrök? Rám támadnak. Az nem zavarta őket ,hogy két ember egy vendéget agyon ver...
Nagyszerű. De legalább kezdődött egy Benny Hill show ismét futkostak utánnam...míg mindet le nem szedtem . Gratulálok.
Vagy pl: a szörnyek egyensúlya. Jön egy tetves nagy szörny, két golyó, megfekszik. Jön egy légy, egy nagyra nőtt légy!!!! és áh, mindegy mivel lövöm, alig sebez, bezzeg akkorát mérgez rajtam hogy még. Nem tudom nekem a 3 méteres szupermutáns ágyúval veszélyesebbnek tűnt mint egy légy...de tévedtem.
Ja,vagy amikor egy sáska...leszedi a fél hp-t egy ütélssel...ja nagyobbat üt mint egy szupermutáns. Egy sáska.