...
-
Darun #5466 A Fallout nem sandbox hanem open world. Az alien blasterrel meg csak annyi probléma van, hogy elég limitált a lőszerkészlete. Elsőre én is normálon játszottam végig. A DLC-kben az az idegesitő, hogy lopakodás skilltől függetlenül vesznek észre úgy, hogy az abszolút nem reális. Sokszor már akkor átváltott a veszélyérzékelés Caution-ba, amikor még senki nem is volt a "radaron". Ami azért elég durva. A robotskorpiók is ritka idegesitőek. Ott jól jönnek a böszme energiafegyverek, bár én most megoldottam a dolgot pár gránáttal meg a sonic emitterrel. A második végigjátszásnál nem is váltottam át más funkcióra, a bénitás elég durva magában is. A Dead Money kb ugyanez, ott is szinte folyamatosan Caution, a Cloud is idegesitő, de szerintem hangulatos az összes DLC-je, a DM pl tényleg komoly kihivás.
Egyébként HC-ban sem sokkal nehezebb, annyi hogy figyelni kell az evés/ivás/alvás-ra meg a csapattársak meghalhatnak. Én nem is igazán nevezném nehezitésnek, inkább a hanglathoz ad hozzá.
A Mass Effectben sztem sokkal kevesebb szerepjátékos elem van. Félreértés ne essik, abban is több száz órám van, ha minden igaz, multiban még mindig benne kell legyek a top100 magyarban. De az sokkal inkább a lövöldözésről szól, amiben vannak szerep és kalandjáték elemek.