...
  • Darun
    Asszem most járok valahol az 5. szint környékén és elértem Novac-ba. Megölettem a Hotel tulajdonos nyanyát, csatlakozott hozzám Boone, viszont a szoba kulcsot nem kaptam meg :(
    A játék legelején sztem simán jó lehetsz közelharci fegyverrel. Én nem fejlesztettem rá, tehát max 20-as lehet a skillem. Broad macheta-val a mole rat, mantis, gecko, bark skorpion, giant ant simán elintézhető. Arra kell csak figyelni, hogy egy legyen közel, folyamatosan hátrálj és támadj. Ezzel a módszerrel még a csapatokban támadó ellenfeleket is sikerült eliminálni.
    Sajnos a humán ellenfelek ellen mérsékelten lehet csak érvényesülni. Az egyik mód az lenne, hogy közel lopakodsz és lekritikusozod, de ez az érzékelés bug miatt több helyen lehetetlen. A másik variáció az lenne, hogy magadra kapsz egy nehéz páncélt, így a sebzések nagy részét felfogod és lerohanod az ellenfele(ke)t. Ez meg azért necces, mert a Powder Gangers pl robbant, és az ellen asszem nem véd a DT. Magasabb szinten viszont szintén nem életképtelen, főleg ha a perkeket is erre húzod ki. Sok közelharci fegyvernek van képessége ami ignorálja a DT-t, ez elég hasznos. Ráadásul a későbbiekben a lopakodós módszerhez tudod használni a stealt suit-ot, a lerohanóshoz meg power armourokat. Én poénból betöltöttem az utolsó állást és a légiósokat motorfűrésszel rohantam le.
    Ha a verekedős alatt viszont az unarmedet érted... nos... az sztem sűrű elhalálozással fog járni. Igaz hogy én nem nagyon próbáltam ilyet. A F3-ban még jónak tűnt a Ninja perk, itt sztem már teljesen használhatatlan. Pont azért, mert senkit nem fogsz tudni megközelíteni lopakodva. Ráadásul a hand-to-hand távolság azt jelenti, hogy olyan közel kell menned, ahol ár tuti hogy az ellenfél is vissza og tudni támadni. Itt még a hátrálva ütés sem hinném hogy működne.