...
  • Darun
    Pedig a különbségek jelentős része igen szembetűnő. Bár területre kisebb a térkép, a változatos táj és a sok megmászhatatlan heggyel elkerített rész miatt nagyobbnak tűnik. Akik túl gyorsnak találták az előd fejlődéi rendszerét, azoknak az új tetszik/tetszeni fog, de akinek meg az jött be, annak a NV nagyon lassú lesz. Jó ötletnek találtam (utólag) a játék elején felvehető előny/hátrányokat. Azt is jó ötletnek tartom hogy a társak is adnak perket. És ha már itt tartunk, nekem játék legnagyobb erőssége eddig ez volt. Már bejártam a térképp több mint felét és már éppen teljesen leírtam volna a játékot a Fallout 3-hoz képest, amikor találkoztam az első NPC-vel aki csatlakozott. A poén az egészben az hogy azért vettem fel, mert el kellett vinnem Vegasba hogy megölhessék, de annyira szimpi volt a csaj, hogy miután csatlakozott, elkezdtem dolgozni az ő küldetésén és eljutottam oda hogy lesz ami lesz, ki fogok tartani mellette. Pedig két szervezetnek is érdeke hogy ő ne maradjon életben. A Mass Effect 2-ben is az egyik kedvencem a karakterek loyality küldetései voltak. Az hogy itt is van hozzájuk tartozó küldetés nagyban növeli az élményfaktort, ráadásul van lehetőség ismerkedni a karakterrel, ez az alapjátékból mindenképpen nagyon hiányzott. A craft rendszert még nem próbáltam ki, de egyrészt jó ötletnek tartom, másrészt kíváncsi is vagyok rá. A játék hangulatán egyébként alapvetően változtat a helyszínek közötti óriási különbség. A NV-ban ritkán jutott eszembe hogy ez a Fallout 3 világa (atomháború után játszódik) annyira különbözik attól. Az is nagy élmény volt, mikor a gátat megkerülve leúsztam a tóba.
    1-2 hete még nem igazán voltam túl jó véleménnyel a játékról, mivel elég sok hiba bent maradt a 3-ból illetve ezeket tetézték még néhány egyéb bosszantó dologgal ("hegymászás", lopakodás jelző beakadása, maga az egész lopakodási rendszer, stb) illetve grafika terén sem vettem észre előrelépést ami ugyan nem zavar, mert nálam a grafika huszadrangú kérdés. De ha már feltűnt, megjegyeztem. Ugyebár ez az ami az egész játékban szem előtt van, tehát nem könnyű nem tudomást venni róla. A másik jelentős problémám ami nem a játék hibája, a Fallout 3 magyarul volt meg, míg a NV angol.Mivel itt nagyobb szerepük van a dialógusoknak és úgy vettem észre hogy jóval több is van belőlük, ez sokat nehezít a dolgomon. Felhasználói szintű angol tudásom van ami azt jelenti hogy megértem hogy mit kell csinálni a feladat elvégzéséhez, viszont a történetben meg rengeteg fehér folt van.