...
-
SaGa #4765 Body modokról...
Eredetileg nem érdekelt a dolog, de a dalls ledger texturaprobléma miatt (emiről később kiderült, hogy részben a saját lustaságom, részben a FO3-as archiveinvalidation invalidated "telepítője" a ludas, ugyanis nem kézzel módosítottam az ini-ket, hanem ráhagytam a telepítőre, így az beírta magát az FNV inijeibe is. Ennek az lett az eredménye, hogy a tényleges fnv-s bsa nem az első helyen volt a sorban, hanem beljebb csúszott, így nem volt semmi hatása) elkezdtem túrni, hogy mik is vannak. Rábukkantam egyre, ami nem egy szimpla testcserélő, hanem a játékban elérhető és játszható "fajták" szerint cserél: Body by Race (38524). Igaz, az amikban (és részben bennünk is) élő sztereotipiák mentén, de változatos formákat ad az npc-knek. Az ázsiai kicsi, törékeny, a latin nagy fenekű és mellű, stb...
Anno még az oblivionhoz gondolkodtam valami hasonlón, de rájöttem, hgoy sem időm, sem tehetségem nincs a 4-5 komplett ruhakészlet előállításához, így nem foglalkoztam vele tovább.
Nos ezzel is van némi gondom, és nem jövök rá, mi a megoldás. Az elv az, hogy minden "fajta" külön testet, ruhatárat kapott és az npc-k inventoryjába külön pakolja a hozzá illő ruha/páncél és fehérnemű készletet (ez utóbbit, ha lehúzod róla a páncélt, automatice ráadja a testre). A gond az, hogy valamiért az NCR Trooperek és vagy a mercenary-k vagy a karaván traderek egy szál gatyában/bikiniben lófrálnak. Csak ők. Közülük is azok, akik "csomagban" kapják a páncélt, nem egyenként. A mod fórumán olvastam, hogy másnak is van hasonló gondja, csak nála a légionárius rekruták jártak így.
Néztem a geckben a modot és úgy látom, megvan az eredeti páncéljuk is, ha kigeneráltatom az adott npc-t, ott van a listájában, csak nem veszi fel valamiért. Akkor sem, ha a mod a legutolsó a sorban.
Anno az obliban volt olyan, hogy ha egy npc-nek adtam valami páncélt és valami ruhát, akkor "munkaidőben" a páncélban járkált, míg éjjel a ruhában, de ehhez be lehetett állítani, hogy az adott cucc armor, vagy sem. Nem tudom, hogy itt is van-e ilyesmi, mert ha igen, akkor lehet, hogy az a baj, hogy esetleg a fehérnemű is armorként szerepel, nem clothingként.