...
  • Hotomi
    X-Blades! Végeztem pár kísérletet a Heightmap editorral, ez az eszköz teszi lehetővé nagyobb világok készítését, másolását. Amit tudni kell, hogy a heightmap editorral készített, másolt világok zabálják a megabájtokat a modban. New vegas világát másoltam, a modom 18 mb lett, de miután módosítottam kézileg minden cella talaján ez a szám 10mb-ra csökkent. Tehát a játék 246 mb-os méretével szemben ha kézileg csinálják kb 25mb lett volna (a tereptárgyak, épületek elhelyezése növeli a mod méretét, a talaj texturázás és a navmeshezés viszont csak csekély mértékben növeli!)

A heightmap editor részekre úgy mond quad-okra ossza fel ezeket a nagyobb világokat, alapból 4 quadot jelenit meg az editor.
    - A Fallout 3 világa 4 quadot használ játéktérnek.
    - A Fallout New Vegas 6 quadot használ.
    Probléma ennél a nagy világoknál mindig a talaj LOD készítése volt:
    Nem csinálta meg rendesen, összeomlott generálás közben a GECK, a víz LOD pocsék lett, ráadásul átlagban majd 16 órát vett igénybe a generálásuk! Ezért nem láthatunk olyan sok nagy világgal rendelkező modokat.

Kipróbáltam egy új dolgot, 4 külömböző világba pakoltam a 4 quad-ot, tehát minden világba egy-egy quadot tettem, és voilá! Nem egészen 1 óra alatt legenerálta a LOD-ját, és még a víz LOD-jával sem volt gond.
    A LOD generáló nem tud mit kezdeni a 4 quad-dal, de ha külön vannak választva akkor simán megy minden! Ja egy quad 16*16-os cellarácsnak felel meg ami pl: Lake Mead területe, amiben benne van a Hoover gát, Camp Golf, És Cézár erődje.

Igaz Skyrim-nél nem tudod felhasználni ezt a tudást mert ott a készítők direkt hazavágták a Heightmap editort