...
-
Részben egyetértek, részben nem. :) [SPOILER!]
- Szép, hangulatos táj:
Összességében hangulatos, ha felületesen nézed. Jobban odafigyelve már kevésbé. Feltűnik hamar, hogy meglehetősen részlettelen, itt-ott elszórva található pár növény, tárgy - ne legyen teljesen üres a játéktér fílinggel. Továbbá a helyszínek: pár lakókocsis tábor, faház, abszolút másol-beilleszt érzés, szinte teljesen egyformák. A barlangok sem mutatnak semmi újszerűt az alapjátékhoz képest. A törzsi falfestményekből is van pár rendszeresített verzió, szintén erősen copy-paste szagú, a "Színesítsük hamar a játékteret, minimális idő és erő és tudás befektetésével!" című, "Kezdő játékfejlesztők útmutatója" alapján. Pozitívum hogy van egy-egy egyedi, hangulatos firka is, mint amilyen a hatalmas sziklán elhelyezkedő égett emberes is. Hatalmas negatívum volt számomra továbbá, hogy az egyik szikla tetejére lezuhant repülőhöz nem lehetett felmenni, átkutatni, (noclip segítségével felmentem, nincs ott semmi, csupán látványelem a földről nézve...) lent a földön ugyan van pár elszórt használható tárgy és csontváz de ez így elég soványka.
- Bennszülöttek, különböző törzsek akik harcolnak egymással:
A sztori kevés, rövid questből áll, ennek ellenére egészen értékelhető és hangulatos, a törzsi fíling a helyén van. Társak vannak, ha rövid ideig is...pozitívum hogy barangolás közben gyakran van mondanivalójuk bizonyos helyszínekkel kapcsolatban, sajátos látásmóddal. Nekem a fősztorinál jobban tetszett a "túlélő ember" rejtekhelyein, a számítógépeken található naplóbejegyzések sorozata, amely sok-sok évtizedet felölel, az atomháború utáni, kanyoni időszakból, megéri elolvasni végig, szomorú, megragadó történet. Ebből a szempontból nem teljesít rosszul a játék összességében. :)
- Új fegyverek (inkább közelharci), modok, itemek.
A főként lopakodásra kihegyezett karimnak nem találtam gyakorlatilag semmi értelmes felszerelést (kivétel a .45-ös pisztoly, modolható hangtompítóval, bár annál is van nagyobb sebzésű, hangtompítóval felszerelhető pisztolyom), bármerre, bármit kutattam. Barbár, üsd, vágd nem apád karisok előnyben. :D
- Mindig van ellenség a pályán. Leginkább állatok: mantis, catazor, légy, óriás hangya, radscorpion stb
Nos...néha nem látni egyet sem, aztán spawn-ol 3 óriás cazador a közelben egyszerre, amikor megtámadnak és van veled társ, eszetlenül először a társat támadják, amíg meg nem hal (ami pár másodperc a legjobb esetben, tekintve hogy szerencsétleneknek egy is sok belőle)...aztán jössz te, addig csinálsz velük amit akarsz, rád sem bagóznak. Ilyenkor jön a szájhúzás, fejvakarás, aztán quickload, terület elkerülése jó messzire...esetenként enyhe káromkodással fűszerezve mindezt, mivel mentés nem mindig 2 perccel azelőttről van. :) -.-''
- Eső
Amikor esik, elég szürke a táj, és az engine nem éppen vizuálorgazmusz' szinten jeleníti meg.
Negatívum:
- Kicsi a bejárható terület.
Ezzel alapvetően nem is lenne égető gond, csak a tartalom kevés rajta.
- Rövid játékidő. Alig 7-8 óra alatt végigvittem úgy hogy közben mászkáltam, felfedeztem mindent stb.
Négyzetcentiméterenként elemezgetve a tájat körülbelül 5 óra alatt fejeztem be. A tartalom mennyiségéhez illően pont elég. :)
All-in-all: Pár órára, "egynek jó" kategória lett a Honest Hearts DLC - ennél többre érezhetően nem is tervezték, egy átlagos, mindent összevetve, jóindulattal valamivel több mint középszerű próbálkozás a New Vegas életciklusának meghosszabbítására. Vannak emlékezetes pillanatai, de többnyire feledhető. Fanoknak kötelező ígyis, másoknak pedig...nem nekik készült. :)