• bvalek2
    #346
    A hit önmagában nem ér semmit, ha nincs ott az, akiben hiszel (hiszen hinni lehet Zeuszban is, meg a Nagy Spagetti Szörnyben is). Ahogy a kinyilatkoztatás sem ér semmit, ha nincs aki meghallja (Jézus eljöveteléhez legalábbis emberek kellettek a Földön, némi írás-olvasás képességgel).

    Úgy látom, hogy a legtöbb vallásos, vagy nem vallásos ember kiragad valamit az egészből, és önigazolás céljából visszaél vele. A képlet nem ilyen egyszerű, és semmi sem nehezebb, mint az igazság keresése, önmagunknak hazudni mindig könnyebb. Olyanok vagyunk mint a vándorok, akik elfáradtak útközben, és megálltak egy pihenőnél, aztán hogy ne kelljen tovább faradozniuk, kijelentették, hogy célba értek. Aki meg van elégedve a világnézetével, az téved a legsúlyosabban.

    Aki vallásosnak tartja magát, sürgősen olvassa el Richard Dawkins-tól az Isteni Téveszmét, a nem hívőknek pedig kötelező olvasmány a Biblia. Mérlegeljetek objektívan, és ne ragaszkodjatok megszokásból vagy félelemből semmihez.

    A hívők rá fognak jönni, hogy sok olyan rossz szokásuk van, ami még távolabb viszi őket Istentől, mint az ateistákat. Ez azért fordulhat elő, mert meg vannak elégedve magukkal, azt hiszik, hogy már "célba értek".

    Aki pedig a másik oldalon van, szinten nincs rá oka, hogy a saját vállát veregesse a nagy okosságáért. A legtöbb "racionális" ember világnézete urban legend-eken alapszik. Erre a legjobb példa a sok "felvilágosító/leleplező" video a Youtube-on, mint a Zeitgeist, meg hasonló marhaságok, üvölt belőlük a történelmi ismeretek hiánya, és a szándékos hazudozás. Sok marha bizony hisz bennük, mint a szektások, az élet iróniája...