• torreadorz
    #31
    Az agy egy elég bonyolult szerkezet és még nem tudjuk hogy hogyan is müködik pontosan.
    Mondok néhány érdekességet:
    1, amikor alszol az agyad ugyanugy érzékel mindent. Pl. ha wc-re kell menned, akkor a legtöbb ember folyamatosan arról álmodik hogy wc-re kell mennie, de nem tud mert nincs wc ahol van, van de foglalt stb stb, egészen addig amig eléggé nem kell és ekkor felébred. Magyarán, álmodban is tökéletesen érezted a tested, csak épp nem voltál tudatában hogy miért álmodod azt. Ezt azért mondom, mert attól hogy valaki haldoklik és pl. épp mütik és eszméletlen, az nem feltétlen jelenti azt hogy nem fogja fel a környezetét. Ugyanugy ahogy álmodban is hallod ezeket, simán lehet hogy az eszméletlen ember agya is mindent hall,érez esetleg lát is ami körülötte történik.

    2, az ember agya olyan, hogy a legtöbb dolgot kitalálja. Jó példa erre a legtöbb optikai csalódás (neten is találni rá rengeteg bemutatot, vicces képet) ahol az agy valami olyasmit vél látni ami valójában nincs ott (pl. statikus körök amiket az agy mozgónak lát a képen, egyforma méretü/hosszúságu idomok, amiket az agy különböző méretünek lát stb stb). Ez meg arra példa, hogy a beérkező információkból az agy megpróbál valamit kirakni ami szerinte a legjobb, miközben az nem feltétlen az (büvésztrükkök dettó).

    Tehát a végeredmény:
    -egy csomó mindenféle bejövö információ (hangok,zajok,képek stb) de forrás nélkül (nem vagy tudatában hogy honnan is jön pontosan vagy hogy mi a forrása a hangnak).
    -az agyad ezeket megpróbálja rendszerezni, kitalálni hogy mi hová tartozik, mi hogy keletkezhet (mint az optikai csalódás)
    -ha haldokolsz ezt szorozd meg 10-el és adj hozzá egy rakás "drogot" amik mégjobban megkavarják a dolgot

    A végeredmény simán lehet az, hogy az illető úgy érzékeli utólag, hogy ő kivülről látta magát és hogy mindent hallot amit mondtak az orvosok, mert az agya ezt igy tudta a legértelmesebben "felfogni".

    ui:
    egyébként a túlvilági lét/nemlét létezésére csak egy biztosan agyhalott ember feltámasztása és elmesélése adhatna bizonyitékot, sajnos a dolog paradoxona hogy aki nem volt agyhalott az nem 100%os bizonyiték, aki meg az, az már nem tud beszélni...