• Shakata
    #226
    Jó ég, ha az ostoba tahóság fájna, itt emberek ordítoznának. Úgy írtok, hogy fogadni mernék egyszer nem nyitottátok ki a bibliát, hogy esetleg modern értelmezéseket olvassatok, vagy ne adj isten! ti magatok gondolkozzatok, azt meg feltételezni sem merem.
    Giordano Bruno azt mondta: Minden csillag olyan, mint a nap, mindegyik körül keringenek bolygók, mindegyiken vannak emberek (értsd jól!) és együtt dícsérjük az Istent.
    Ne korlátozzuk már a Mindenhatót! Ez a baja a világnak is, mindig az a rohadt nagy EGO. csak én, csak mi. Ki foghatná fel egy végtelen szuperintelligencia tervét? Lehet, hogy az emberi létezés is csak egy állapot egy magasabb szint eléréséhez, hogy azon is tovább lehessen lépni, hogy végül egyre közelebb kerüljünk Istenhez. Ha vannak más értelmes fajok, az legalább olyan csoda, mintha nincsenek.

    Az meg, hogy valaki természettudománykönyvként fogja fel a többezeréves szövegeket, elég szánalmas, már ne haragudj. Itt egy aspektusról volt szó. A csillagok talán nem világítanak éjszaka? Hazudott a Biblia? Akkor minek fényévekről, és magnetúdókról, meg ilyenekről beszélni? Mármint a régi szövegekben természetesen. Pandákról sem esik benne szó, attól még léteznek, a kettő nem zárja ki egymást!