• NEXUS6
  #224
  Na most itt van mellettem a macskám, nem csinál semmit csak néz, direkt felveszi velem a szemkontaktust, ha nem figyelek akkor macerál és addig nem hagy békén amíg ki nem megyek a konyhába vele. Még fel sem álltam, de ő már örül, hogy kimegyek vele, mert leleste a mozdulataimról, a szemeről. Nem kell neki enni adni, mert kinn van a kaja, de imádja amikor ott vagyok és soxor csak úgy hajlandó enni.

  Ezek azért már önmagukban is hihetetlen összetett lelki folyamatok, és azon kívül hogy szavakkal fejezte volna ki a szándékát gyakorlatilag minden olyan magasabbrendű szellemi működést produkált, amit általában csak az emberre tartanak jellemzőnek.

  A lélek kifejezés régebben összefoglalta a tudatot, a magasabbrendű szellemi képességet, illetve magát azt a különös testet, amit elvileg a test elhagyásakor birtokolunk.
  Az állatoknak szinte nyilvánvalóan van egyfajta tudatuk, sőt öntudatuk. Társas viszonyaik nem sokkal maradnak el az ember mögött, rengeteg fajta intelligenciát mutatnak, bár azokat a speciálisakat, amik az embernél megvannak nem, beszéd képesség, bonyolult elvont rendszerek konstruálásának képessége.
  Biológiailag, fizikailag nem különböznek lényegesen az embertől, van egyfajta mérhető elektromágneses tulajdonságokkal rendelkező aurájuk, szal szellemtestük is valszeg.

  Ufók márpedig léteznek, ne higyj a sok kóklernek!:DDD