• NEXUS6
    #190
    Hát nem igazán arról van szó csupán, hogy TPS módba vált a kamera. Merthogy ilyenkor is van egy tested csak az teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik.

    A gond az, hogy testelhagyás nem sima deja-vu/érzéki csalódás szerű valami. Rengeteg a beszámolókban hasonló módon megjelenő motívum van, ami minimális, mondhatni zéró változatosságot mutat. Az ilyenkor megszerzett információtról, a kornyezettel való interakcióról nem is beszélve.

    Talán valóban kicsit korai még kijelenteni, hogy igen akkor bizonyított, hogy a tudat elhagyhatja a testet, valami szellem formában, és hallelúja akkor sose halunk meg.
    De csupán csak azért korai, mert a tudomány nem tud egyetlen dolgot megmagyarázni, ami megmarad, ha kivonunk minden elméletből minden eltérő extra feleslegesen bevezetett, dolgot, változót, de ez az egy még is ott marad!
    A tudatról, az érzékelő szubjektumról magáról, van szó, mint minden a testenkívüli élménnyel foglalkozó elmélet halmazának közös metszetét.

    OK szal a tudat a testben marad, és minden csak valami roppant trükkös átverés természetősanyánktól, de akkor is: mi a tudat, az én maga, akinek fontos ez az élmény?