• dronkZero
  #155
  "de mi lenne akkor HA az intenzitást a különböző területeken egy időben(!) növelnénk (célirányosan valamilyen képességre)?"

  Nem sok. Mondjuk ülj le a tévé elé közvetlenül (hogy az egész látótered kitöltse a képernyő), kapcsolj hangyafocira, meg hangosítsd fel csutkára. Közben szavalj verset, és vegyél fel egy két számmal kisebb búvárruhát, közben igyál teát, meg nyalogass sót.

  Ezzel a módszerrel a lehetőségekhez képest maximumra járatod a látó-, halló-, beszéd-, tapintás-, ízlelésközpontodat.
  Csak azt nem tudom, miért lesz ez jó neked.

  Mert ugye az agyi aktivitás a feldolgozandó információ mennyiségétől függ leginkább.

  "Ami meg a testelhagyást illeti.. akkor fura hallucináció volt, ugyanis mikor "visszatértem" teljesen kivert a víz, és a levegőt is kapkodtam... percekig csak feküdtem utána és próbáltam megemészteni az "átélt jelenetet""

  Ja, én is izgulok számítógépes játék előtt(víz kiver, felgyorsul a szívem, elönt az adrenalin, stb), pedig az egy elég gyatra műélmény egy hallucinációhoz képest. A halluciná

  Olvasgass orvosi, pszichológiai kutatásokat a témában, ez a testelhagyás élmény érdekes ugyan, de ne gondold, hogy _tényleg_ elhagyod a tested.
  Az agyad az érzékszerveid alapján felépít egy _álmot_, amiben elhelyezi a tudatod. Általában ugye a homlokod mögé. Ha rossz helyre helyezi magát, akkor van testen kívüli élmény. Igazából ez egy bug.

  Egyébként keresd meg a tudományos eszmecsere topicban Anaidot, vele biztosan jól megértenétek egymást, ő is ugyanezt mondja. Csak ő gömbvillámot haluzott, meg halálközelit. De azóta ő is aurát lát, meg mittudomén.

  Csak ott a bibi, hogy a hallucinációnak az a legfőbb tulajdonsága, hogy teljesen valóságosnak tűnik, viszont nem a valóságot érzékeled.

  Ha befalsz egy peyote-t, vagy elnyalsz egy bélyeget, akkor is láthatsz érdekes dolgokat, amik teljesen valóságosnak tűnnek... Csak mondjuk egy 10cm-es táncoló törpéről könnyebb eldönteni, hogy az valóságos-e...