• benczurzs
    #10
    Igazad van, meg nem is. Persze nekem is lehet "nem igazam"
    de könnyebb úgy élni, hogy úgy tudjuk, legalábbis azt hisszük, hogy a halál után vége, nincs tovább.
    Nem kell elszámolni semmivel, hanem mindennek vége. Ezért a tudomány mindent elkövet, hogy bizonyítja, jórészben magának, hogy igaza van azzal, hogy a halál után nincs semmi. Nehezebb az élete annak, aki rájön, vagy legalábbis csak a közelébe kerül annak a tudatnak vagy tudásnak, hogy mi van a halál után. Most persze nem (feltétlen) a halálközeli élményekre gondolok.
    röviden ennyi

    Avagy ahogy a közismertebb néven mindneki ismeri: "Boldogok a lelki szegények"
    Itt természetesen a lelki szegénység nem a világ által közismert negatív felhangot értem, hanem azt, a világ, a fizikai világ dolgaival teljesen tisztába levő, akár híres felfedező, a világ előremozdító nagy embert, aki minden, fizikai-világi szempontból nagy ember, de az érdeklődése, ismerete, érdeklődése, tudása nem lép ennél tovább. Nem látja, a fizikai világ által nem mérhető parametrizálható, a fizikai világképbe, be nem illeszthető, az azt felborító igazságokat. Melyek tudata után, már látszik a fizikai világ illúziója.
    Aki ezt nem látja, az a mondás szerint teljes életet tud élni a földön, anélkül hogy a magasabb összefüggések miatt mindazt értéktelennek lássa, ami miatt ezen a földön oly sokat fáradozott, és oly nagy értéket képviselnek. Aki ezen túl lát, az látja az illúziót, látja a valóságot, és látja, hogy az teljesen más, mint a fizikai világ illúziója, így már nem értékeli annyira a világunk, a fizikai világunk korlátolt értékeit. Mert meglátta mi lehet még.
    Mint mikor a szegény ember meglátja a gazdagságot, és ezek után jön rá, hogy milyen szegény is ő. Pedig előtte megvolt mindene.
    Jobb lett volna, ha meg se látja. Ezt tudatosítja most bennünk a tudomány, hogy ne akarjunk kitekinteni a tudomány által teljesen parametrizálható, mérhető, tapasztalható világból, és erre keres állításokat, és maradjunk boldog tudatlanok.
    Kicsit hosszú voltam, de hátha valaki végigolvassa