ki mit tud a homeopatiaról?
  • Fabio Capello
    Nézd másik oldalról is a dolgot, a homeopátia nem jelent megoldást mindenre!

egy apró történet, ám ebből a szempontból mégis lényeges. Aki ismer, azok között ismert, hogy 12. éve vagyok I. tipusú diabéteszes, tehát mindennap inzulininjekciókra szorulok. Még tavaly szeptemberben az egyik ismerősöm ajánlott egy teát, amit az a cég gyárt ahol ő dolgozik, és neki teljesen elmulasztotta a cukorbetegséget, már inzulin se kell, stb. Már többször futottam bele ilyesmibe, de biológusként elmondhatom: 1000000% hogy egy teától nem gyógyulhat meg egy olyan diabéteszes, akinek létfontosságú hormonra van szüksége nap mint nap, hisz saját maga ezt nem termeli meg... Lényeg ami lényeg, adott egy dobozzal promócióként, elmondta hogy a boltokban nyolcezer forint, stb... A vicces dolog az volt, hogy elolvastam az összetevőket, használati utasítás, és vajon mi volt a lap alján: "Cukorbetegek számára tilos a fogyasztás X és Y összetevők miatt". Ezt szerencsére többen is észrevették, és ki is sült, hogy a termék valójában illegálisan van a polcon, hiszen egyetlen ellenőrzésen nem ment át...

A tanulság az, hogy valamit ki lehet kiáltani jónak, és "csodaszernek", de vannak olyan esetek, amikor a többezer forintos gyógyszerek jelentik a megoldást, nem a homeopátia.

Valamint egy nagyon fontos dolog: nagyon sokat összekeverték a homeopátiát a természetgyógyászattal. A homeopátia egy hatásos szer hígitott keverékének alkalmazása, az adag belövése előzetes felméréssel.

A természetgyógyászat, amikor semmi ilyen szert nem alkalmaznak, pusztán gyógyteákat, gyógyfüveket - bíznak a természeet gyógyító erejében.