A Battlestar Galactica előzmény
  • Bucser
    Nap mint nap söprik le vezetők azokat a munkáimat amikbe 10-12 órát öltem csak azért, mert esetleg stilisztikai hibát vétettem vagy rossz a formátuma. (igaz ezért fizetnek). Szerinted érdekel?

Ha a virtuális világban elismerést akarsz elérni akkor rossz helyen keresed... Nem ez számít. Ha a WEB 2.0-ra szerkesztek valamit azt saját magam miatt teszem nem azért, hogy elismerjék. Ha kell megosztom és utána szarok bele mi történik vele. Nekem kielégítő megcsinálni. A kreálás kielégítő és nem az elismerés...

(Szigorúan szerény véleményem szerint értendőek a fentebbiek)

És most vissza a sorozatra:
    [SPOILER]

Számomra is kicsit furcsa volt a 300 megás keresőmotor által összedobott adathalmaz mint személyiség, de a csaj mintha AI-t is írt volna amely megfelelő szitukban alkalmazza a keresőmotor által gyűjtött adatokat. És ez a lényeg. A személyiség lenyomatát nem csak összegyűjti, hanem alkalmazza is.

A kiscsaj meg ugye nem isten szerepben tetszeleg (az avatart saját szórakozására kreálta és az avatar sem tartja istennek.) Viszont monoteista volt (ugye a vallásnak központi szerepe lesz a Capricában) így a saját szemléletét örökítette az avatarba amely utána a cylonok személyiségének alapja lett így örökölhette az "egyistenhitet" a cylon alaptudat/alapprogram.

A Drága Frankeinstein professzorunk pedig azt hitte, hogy a lánya avatarja eltűnt. Ő nem a harci robothoz akart tudatot. de sajnos csak a nem kognitív utasítások maradtak meg. (vagyis így hitte) Így a keresőmotort leegyszerűsítve építette a gépbe az alaptudatot. Ami úgy tűnik, hogy nem törlődött vagy legalábbis csak részben és bizonyos adatok megmaradtak.

A folytatás mindenesetre érdekes lesz (furcsa, hogy Adama katonai karrierjén nem hagyott nyomott a családja múltja a BSG-ben...)