Off
Igen ezeket így nyomják a köztudatba, de hogy hogy is van valójában azt még az sem tudja aki mondja, mert hogy ő is azt hangoztatja, ami neki jó lenne, meg ami az érdeke, hátha a végén elhiszik az emberek és úgy is lesz.
Pl ugye. pont az olajcégeknek nem érdeke az alacsony olajár ergo hülyék lennének azt hangoztatni, hogy még mennyi sok van belőle, meg miylen egyenletes a termelés.
Ahogy én tudom szén nagyjából mindenhol van a Világon, még nálunk is. A minősége mondjuk nem mindegy, mint ahogy az olajé sem de ez kissé részletkérdés.
Az eddigi ellátásbeli gondokat az olaj esetében is az árfolyam szélsőséges ingadozása mellett, infrastrukturális hiányosságok - pl nem megfelelő nagyságú olajfinomító kapacitás - okozták.
Az olaj fogyasztást a fejlett országokban pl. hibrid hajtású autókkal jelentősen lehetne csökkenteni, de igazából ez szintén nem érdeke az olajtársaságoknak, szal elterjedésük csak módjával várható.
A fosszilis energiahordozókkal környezetvédelmi szempontból talán nem is a CO2 kibocsájtás a legnagyobb gond, hanem a levegőbe kerülő egyéb szennyező anyagok, nehéz fémek, nitrogénoxid, kénsav stb.
Én azt látom, hogy sajnos sok szempontból sokkal jobb a helyzet, mint ami a köztudatban van. Ennek örülhetnénk is, csak éppen ez az, amit ezek a cégek meg a hozzájuk kapcsolódó politikai erők ki fognak használni.