Régen mindenmásvót'. Ha megnézed a C64-es, NES, Sega cuccokat, ma azok kb. hc kategóriának minősülnek.
"De tényleg csak nagyon kis nyomokban azok, más műfaj." - Akkor már kezded érteni, hogy miért bax fel, a soulslike-ozás. Mintha a DaS lett volna az első. Aztán nem.
"mi alapján minősítenek valamit Souls-like-nak?"
Hát éppen ez az! Boldog-boldogtalan rásüti már minden, az átlagtól nehezebb játékra, hogy souls-like! Miért? Mert attól, hogy ilyen szavakat használ, azt hiszi a cikkíró, hogy kompetens a témában. Közben meg elolvasva a firkálmányait, süt róla, hogy végig se tolta a játékot, a gondolatai fele külföldi lapokból vannak lefordítva, tapasztalata a hc-bb cuccokban duplanulla. Direkt nem fogok linkeket hozni, az már célzott személyeskedés lenne, több konkrét firkász ellen. És ilyenek húzzák le a The Surge-t? Fel tudnám őket képelni, mint a gyereket, aki nem készül soha órára, közben meg rendre a képedbe hazudik!
A Lords of The Fallen-re rá lehet sütni. A Surge-re már bűn. Olyan szinten felfrissített a From n+1 produktuma után, hogy erősen gondolkodom, hogy ilyen méregdrágán megveszem a 2. részt + SP-t. Nekiálltam közben a Sekiro-nak és majdnem elalszom benne, pedig már olyan 4-5 óra bekeszaladt. Irgalmatlan mennyiségű bizbasz, érdektelen harcrendszer, tyúkudvar irtás, szamurájkarddal halászás, a másodlagos nyomorult fejszéhez spec cucc kell, ha az nincs csak rázod a kezedben a fejszét és nem tudod használni, a beszélgetések érdektelenek, monoton mormogások és a harc élvezeti foka a Nioh-hoz képest eddig sehol sincs.
(A KF-ből alig párra néztem rá emulátoron, nem öregedtek jól a 3D miatt + YT-on sok órát nyalogattam őket, ami nyilván sokat nem számít, de legalább képben vagyok.)