Zóanagyvarázsló#310645
Én sosem éreztem a Diablóban vagy a DeS-ben halál büntetését szigorúnak, miközben régen azért szinte minden jobban büntetett, vagy életek voltak, és azok fogytak. Persze lehet hardcore-kodni, de permadeath van opcióként van a Wizardryban, a Jagged Alliance 2-ben, a Witcher 3-ban és a Deus Ex: Mankind Dividedben, az XCOM-ban is.
Nem a Rogue hatását akarom lekicsinyleni, csak nem értem, miért kell mindig felhozni, hogy a Soulsoknál, mintha azok lennének. De tényleg csak nagyon kis nyomokban azok, más műfaj.
Én a Souls-like-ság nem foglalok állást, de ettől függetlenül néha egy ismertebb frencsájz neve sokat segíthet. Például a Dune 2/C&C-like RTS-ek mások, mint a Total War, ahogy a CoD-like és Doom-like FPS-ek is eltérnek (a Wolf 3D-t meg nem is emlegetjük). Lehet, hogy ez esetben dezinformációról van szó, de azért érdekelne a kritika tárgya is: mi alapján minősítenek valamit Souls-like-nak? Van valami jól meghatározható tünetegyüttes, mely lévén informatív lehet?
Amúgy a King's Fieldekről mint From-szakértőnek mi a véleményed? Tetszettek valamennyire? Mennyiben mások? Tudom, hogy FP nézetűek, de nekem sajnos (?) nem volt szerencsém hozzájuk.