A The Surge iskolapéldája annak, hogy mennyire nem szabad Day1 vásárolni.
Day1 a játék ára 50€ volt. Ehhez jöttek sztori DLC-k. Egészen pontosan 2 db., 15 ill. 10€-s áron, meg egy 3 db.-os item pack 3€-t, de az lényegtelen. Végül jött az Augmented (complete) Edition dettó 50€-s nyitó áron.
Aztán jött a játék bundliban (most is éppen olcsó bundle része), nyilván csak az alapjáték. A Deck 13 aztán kínosan ügyelt arra, hogy 33%-nál nagyobb engedményt SOHA ne kapjon a 2 db. sztori DLC, de az Augmented hamar kapta a nagyobb akciókat. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a 2 db. sztori DLC-t külön megvenni továbbra sem érdemes, mert jobban jössz ki, ha újra megveszed az egész komplett pakkot. ^^
Egyszerűen nem értem a logikát, és az üzleti elképzelést a mögött, hogy az alapjátékokat, már odaadom neked !!!EGY EURO!!! alatt, de a DLC-kért simán elkérem a 16 szorosát!!!
Az rendben, hogy nálam a maximalizmus szülte kényszer miatt, előbb-utóbb megveszem a DLC-ket, de abban biztos vagyok, hogy kevesebben vannak ezzel így, mint üzletileg az indokolt lenne. Sokkal több fogyna a DLC-ből, ha ilyen akciók alkalmával rátolnának egy 50%-ot kapásból és nem "kényszerítenék" arra a maximalista vevőket, hogy újra megvegyék a teljes pakkot, hogy aztán ajándék példányt az alapjátékból ne kapjanak, hiszen az elveszik ilyenkor...