• wantonly
    Én nagyjából két hete nyúzom a The Division 2-t, igaz azóta már napi szinten, mert eléggé addiktív. Az első részt csak ingyenes hétvégén próbáltam még régen, egyből megtetszett az is, de mivel 3€ volt a 2. rész alapjáték így egyből átugrottam az új részre.

A leglényegesebb szerintem, hogy bár az egész játék mindig online, de egyedül is teljes értékűen játszható, sőt, azt mondom egyedül jobb élményt kapsz, mert a saját dinamikád alapján haladhatsz. Ha nem akarsz multizni, akkor max. annyiban fog zavarni, hogy a bázisokon rohangálnak majd körülötted, egyébként nem fogják zavarni a játékod. De minden adott azoknak is akik igen, coop, pvp, klán, stb.

A sztori itt teljesen másodlagos szerepet tölt be, felületes számomra, van, de minek. Enélkül is teljesen bele lehet élni magunkat, mert a környezet elképeszetően szép, pláne, hogy lemodellezték a valós épületeket, utcákat. Dinamikus, pörgős a játékmenet és a hangulata kiváló.

Tengernyi benne a tartalom. Azért is addiktív, mert ha belekezdesz egy küldetésbe, már útközben is más contentekbe botlasz és a térkép is tele van értesítésekkel. Könnyen el lehet veszni benne, és ha felületesen játszod akkor bizony ki is hagyhatsz extra dolgokat. Rengeteg benne a loot, annyira hogy rogyásig leszel fegyverekkel, tárgyakkal, mod cucokkal, amivel eleinte lehet az se tudod majd mit kezdj, mert a szemét is hasznosítható több mindenre, mint pl. eladás, széttörés, adomány. A felszedett loot az aktuális szintedhez igazított, úgyhogy nagyjából pár szintlépés után már kb. lehet cserélni, legalábbis egy adott szintig biztosan. A cucokkat lehet craftolni, ha még nem lenne elég a kismillió loot vagy újrakalibrálni a későbbiekben.

A szintlépés, modolás, karakterfejlesztés és meglehetősen komplex. Sajnos nem igazán átlátható, pláne az elején, én még 25+ óra után sem ismertem ki közel sem. A legjobb, ha az élményért játszol, és nem ezekre a dolgokra figyelsz mint a hardcore játékosok.

A fizetős tartalmat elég gyakran az orrod elé tolja a játék. Ez egy kicsit zavar. Lehet szintlépést, kozmetikai cuccokat , year pass-t, dlc-t vásárolni. Most jött ki hozzá egy nagyobb kieg 30€. Őszíntén szólva ehhez még túl béta teszt feeling van, mert napokban kijött legújabb frissítéssel átírtak lényeges dolgokat a játékban és amikor beléptem kb. a cuccaim is más tulajdonságokkal rendelkezdtek és a skill rendszert is teljesen átírták. Mintha új játékot kaptunk volna. Érkeznek 3 hónapos szezon csomagok, meg a fene tudja még mi.

Én ezzel úgy vagyok, hogy a 3€-t nevetve megéri a single élmény és amit ebből ki tudok hozni azt ki is hozom, remélem nem száll el teljesen velük a ló.
    Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.03.03. 17:03:48