Természetesen nem... ha nekem tetszik az orrom túrása (nyilván tetszik, hiszen miért túrom akkor?), attól még nem vagyok igényes.
Hiába tetszik neked a Big Rigs: Over the Road Racing és tolod naponta 2 órát, azzal csak azt bizonyítod, hogy igénytelen az ízlésed, de nagyon. Semmiféle szubjektivitás nincs abban, ha valami szar. Nyilván ezek közül a legfontosabb, a játékélmény, amit sok helyen egyszerűen csak összhatásnak hívnak.
Leírtam, hogy nagyjából mik fontosak az igényes játéknál és egy Limbo-nál nem túl magas a pixelszám mégis igényes.
A Geneforge-al az a probléma, hogy hiába egy jó belbeccsel rendelkező játék, de lófax pénzük se volt bele küllemet tenni, így egy NAGYON szűk rétegen kívül se ismertséget, se jó bevételeket nem tudtak prezentálni. Képzeld el a Geneforge-ot a Divinity Engine 3.0 alatt. Ergo a Geneforge egy elpocsékolt lehetőség, kár érte.
Geneforge, Avernum, Avadon... nem is tudom, talán 15 különféle játék van már ezekből egyetlen stúdiótól. Hát inkább legyen egy oroszlánom, mint 100 birkám.
Ultimáztam én eleget a C64 érában, nem kell belőle több azon a szinten, hiába remek belbeccsel bír. A Dwarf Fortress se véletlenül egy szűk réteg zsánere, de nézegesse ezt az 2020-ban akinek 2 anyja van.