• Atisz #310201
    Cuarón Harry Potter részt csinált (már ha a formabontás tekintetében nézzük és ugye úgy nézzük), tehát egy Forrest Gump 2-t is csinálhatna, bár kb. annyi értelme lenne mint a Titanic 2-nek, mivel a Forrest Gump egy nagyon korrekt kerek lezárással bír. E tekintetben hasonlít is a példa (a tiéd, de főként az enyém) a Baldur's Gate 3 esetéhez.

A larian pályázott, persze, de a Wizard of the Coast finoman szólva is mára eljutott a vegetatív kóma állapotába, szóval 2 kézzel kapkodnak a potenciális jelenkező(k) irányába. Látták milyen sikeres volt a Divinity 2 (év játéka, persze :)), számoltak és azt mondták: "gyertek". Kár ezt felemlegetni, ugyanúgy, ahogy azt az 1-2 embert, aki anno benne volt az eredeti Bioware csapatban, most meg ott csöveznek a Beamdog-nál vagy éppen a Larian-nél.

Tényleg nem akarom elterelni a diskurzust/vitát a "régen minden jobb volt" (még akkor sem ha tényleg :)) irányába, de ezt a msáfél órás bemutatót elnézve sajnos minden ráerősít arra, amiről Tinmannel (is) írunk, mint 2 olyan "öreg" akik végigjátszották a BG 1-2-t és szerintük ez a non-plus ultra. Számu(n)kra ez egy baromi nagy csalódás, a casual-ek meg a Divinity rajongók számára nyilván nem. Érts meg engem és én is megértelek téged (egyébként én így is megértek másokat, állítólag magas az empátiakészségem).

Ha jól figyeltél (vagy csak elfelejtetted) a BG-ben is körökre osztott a harc, a real-time ellenére is: minden turn-ökben, meg round-okban van megadva. Zseniálisan lett megcsinálva, pörgősebbé (és gyorsabbá) téve a játékmenetet a "pillanatállj" remek felhasználásával.