Az értetlenség és a nem háborgás nagyon nem ugyanazt jelenti. Nagyon is értem (és szerintem más is) hogy miért képviseled a kritikus oldalt, és értem hogy elsősorban az zavar, hogy Baldur's Gate-nek fogják hívni. Amúgy az XCOM-nál is ott volt a felzúdulás, és máig megvannak a régi rendszer rajongói, mégis talált az új is rajongókat magának, és manapság már senki sem mondja hogy egy hulladék folytatás ami csak a pénzről szólt. Pedig a második rész a lore-ba is belenyúlt rendesen.
A kérdést úgy is fel lehetne tenni: ha valaki nem BG fan, már nem örülhet egy új Larian játéknak? Persze költői a kérdés...
Külföldi oldalakon pont sok D&D fan örül a turn based harcnak, ami mondjuk értem hogy nem fedi teljesen a Baldur's Gate fanok táborát. Persze van sok probléma a Divinity-s harcrendszerrel, lehet spammelni a tűzlabdát, de BG-ben sem kifejezetten élveztem ha mondjuk gear nélkül kellett egy trollal találkoznom (honnan tudtam volna előre?). Ez a probléma mondjuk abból is ered, hogy a D&D alapvetően egy jó mesélővel működik igazán. Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.01. 09:12:25