• Rapid81
    Kezdjük ott, hogy senkit nem említettem vagy utaltam valakire bármilyen formában. Szóval, ha ezt magadra veszed, akkor az szíved joga.

Másik, ha már megszólítottál, akkor ha erkölcstelen dolgot kérne tőlem a főnököm, akkor köszönöm szépen nemet mondok, aztán keressen magának olyan képzett munkaerőt, mint én vagy akit akar és aki megteszi neki, amit akar. Te most konkrétan azt írod le, hogy a háborús bűnösök is csupán parancsot teljesítettek, tehát nem az ő felelősségük. Az ilyen döntések mindig az egyén felelőssége, mert ő kivitelezi. Nincs diktatúra, annak fenntartói és kiszolgálói nélkül. Ugyanolyan felelősek az egyének egy helyzet kialakulásáért, mint a cégek/kormányok/vallások/ideológiák, sőt. Ha senki nem teljesítene ilyen utasításokat, mint amiről beszélsz, akkor nem kerülnénk szembe ilyen helyzetekkel, mert hiába rúgna ki érte, más sem csinálná meg, tehát nem rúgna ki. Bocs, kicsit bővítettem a témakört, de ez a véleményem.

Ez ugyanolyan, hogy ha nem vennénk a DLC-t, kínai gyerekek által összeszerelt telefonokat, hamis ígéretekkel reklámozott elektromos kocsikat, akkor nem gyártanák azokat... A kereslet határozza meg a kínálatot, nem fordítva, csak sok a buta ember, aki bedől a reklámoknak.