Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én részemről csak annyit fűznék hozzá ehhez a fene nagy "szabadsághoz", hogy tegyél oda egy random(ly generated 😄) Picasso mellé egy Tiziano festményt, mondjuk az Urbinói Vénuszt és akkor mindenki döntse el magában, hogy melyik a MŰVÉSZET 😉
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Hard nehezseg, kereken 20 ora (van ingame time kovetes) - Offline
A jatek meglepoen addiktiv a szamomra, szinte minden izeben Darksiders, mikozben formabonto is.
A gyujthetok kelloen fontosak, hogy a jatekos kuzdjon ertuk (jatekmenet javito hatasuak!), az ellenfelek egy resze toltelek, de szamos badass akad, es tenylegesen varialni kell a karaktereket es a kepessegeiket.
A platforming neha idegesito, es idohuzo hatasu volt, meg ugyis, hogy neha tenyleg megerte az ugribugri (tobbszor nem - gyujthetok maxolasahoz viszont kell!)
Sajnos, akarhogy igyekeztem, egy nekifutassal nem gyujtheto be minden.
A jatek ket nehezsegi szintet is ker a maxhoz. Szerencse, hogy a palyak barmikor ujrazhatok az elso proba utan (nehezseghez nem szabad nyulni).
Majd online is vegigjatszom, ha megveszem.
A sorozat rajongoinak ajanlom, kivancsiaknak meg csak ovatosan, mert nem egy Ori...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.03.26. 19:50:30
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egyébként a Warcraft 1-2-3 annak idején fix pályákat tartalmazott, nem véletlenül generáltakat és mégis (vagy éppen ezért) tök jók voltak. Ja, hogy akkor még volt kreativitás a Blizzardnál? Szerintem most is van, csak ellustultak időközben a fiúk.
A random pályagenerálással nincs gond tingli-tangli játékoknál, de a komolyaknál szerintem nagy gáz, ha ezt a metódust alkalmazzák. Akkor ott más problémák (is) vannak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Diablo 3-ban már annyira spóroltak a generálással, hogy nekem mindig ugyanannak tűntek a pályák. Márpedig egy ilyen játékban százszor is végigmennek sokan egy részen.
Amúgy az megvan, hogy a kreativitás, és a művészet lényegi, elhagyhatatlan eleme a szabadság? Aminek pont az a lényege, hogy nem egy fórumozó fogja megmondani általában, hogy mi művészet, és mi nem (ahogy azt sem, hogy mi igényes, és mi nem). Ja, amúgy a linkelt képedért €10,000-t fizettek, ami lehet kevés, lehet sok, de az biztos, hogy valakinek ért valamit, ami szerintem invaliddá teszi a kommentedet (tudom, hogy a festményvásárlás üzlet is, de épp ezért ha valaki beárazza, akkor minimum hisz abban, hogy van a festménynek művészi értéke.). Free art!
Kb. mint amikor az A.I. fest... festménynek festmény, csak hát messziről lerí róla, hogy a művészethez semmi köze és azért egy játék manapság, elég gyakran tartalmaz művészi jellemzőket.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egy "komoly" játék esetében azonban halálos bűn szerintem és szerencsére ezt azért a nagyobb stúdiók is így látják. Persze ez esetben is ízlések és pofonok.
A Diablóban szerintem a megoldás a nagyobb bejárható pálya lett volna, a random generált szintek (és ezzel együtt szörnyek + tárgyak helyett). A Neverwinter Nights pl. szinte adta volna magát az agyonmodolható mivoltából kifolyólag, hogy random legyen, mégis a nagy pályák mellett az adott, rögzített pályadesign mellett döntöttek a fejlesztők (szerencsére) úgy, hogy pl. a ládák mindig más és más cuccokat rejtettek (szóval a véletlenszerűség is szerepelt benne egy korlátozott formában).
A bújócska meg valóban bújócska, de az eredeti 1979-es Alien is bújócska az elpusztíthatatlan Aliennel, ami egyesével vadássza le az űrhajó (ez esetben bázis) legénységét. Akinek az akciódús-darálós 2. rész jön be, annak nyilvánvalóan unalmasabbnak tűnhet a játékmenet.
A Diablo-t is nem véletlenül tolták sokan évekig, és nem 2-3 alkalommal. Szóval lehet hogy 2-3 run érdekesebb lett volna, de cserében mások meg nem tolták volna orrvérzésig.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.26. 12:06:03
Next PC upgrade: 2022
Abszolút!
A Diablo 1 egyetlen komoly hibájának tartom ezt a pályagenerálási - valójában fantáziahiányról tanúbizonyságot tevő - megoldást, amivel éppen az egyediséget és az átgondoltságot "spórolják" meg így egy játékból.
Egyébként tényleg, görcsöt kapok, amikor meglátom, -hallom, hogy "souls-like" (sőt van már "rogue-LITE" is, gondolom a vizezett sör után szabadon)... amikor pedig a Dark Souls "sima" akció-RPG (jó, köze nincs az RPG-hez, bár 2-3 döntést lehet hozni a játék során, meg fejlődik a karakter, de mi azért tudjuk, hogy ettől nem lesz semmi sem RPG, de éppen erre találták ki az action-RPG fogalmát).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
1: Anor Londo klónt megcsinál (ami tök rendben van, vicces, és értjük, hogy tisztelgés akar lenni)
de:
2: Copy
3: Paste
4. Repeat from step 2
Talán a legborzalmasabb része a játéknak, rémes.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A harcrendszer és főleg az ellenfelek elég kidolgozatlanok voltak, illetve a PC-s port borzasztó (indőnként crashel, illetve semmi graf opció nincs, se a játékban, se config file-ból, sehonnan).
Másik amit említenék a Drakengard trilógia. A történet és az átvezetők mesteriek, a bossharcok is kellemesek, de a játékmenet nagyon repetitív és minden fantázia nélküli. De ezt megbocsátja az ember mert a történet tényleg szuper és több befejezés is lehetséges. Erős szálak kötik a Nier játékokhoz, tulajdonképpen előzménynek is tekinthető mivel ugyancsak Yoko Taro írta és rendezte őket. A zenei rész is nagyon igényes lett, hála Keiichi Okabe munkájának. A Drakengard az a játék amit nem ajánlok játszani, de az átvezetők meg a lore miatt érdemes videóban megnézni. Tulajdonképpen ugyanaz az eset mint a Death Stranding-nél, ott is az általános játékmenet lett pocsék, de filmként kurva jó.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Az internetes konszenzus szerint a leggyengébb láncszem a szériában, nekem viszont a kedvencem. A horvát srácok-lányok nagyon durván ráálltak valami szerre akkoriban, mert olyan szinten kimaxolták ezt az elborult-debil, 16+-os Nickelodeon humort, amit azóta sem láttam máshol. És emellett ugye egy Serious Sam játékról beszélünk, szóval hozza a szokásos több száz ellenfelet egy képernyőn, amire lövöldözhetünk mindennel IS.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2020.03.26. 07:07:45
Nekem is inkább az ellenkezőjére lenne példa (istenített játékok, melyek nem jöttek be vagy túlértékeltek), de azért kettőt (másfelet) bedobok.
Kane & Lynch 2: Dog Days - méltatlanul alulértékelt, különleges darabnak tartom, egy szűkebb kör szemében kultklasszikus, a legtöbb játékos sikítva eldobta vagy utálta.
Rise of the Argonauts - ez tényleg nem nagy szám, de mégis egész szerethető és szórakoztató számomra volt annak idején, néhány érdekes mechanikát is tudott, ha inkább görög mitológiás bőrbe ültetett fantasy akció-RPG-nek is találtam, mint valóban mitológiai szelleműnek, de éppen ezért nem igazi válasz, mert azért nagyon nem szeretem, és nem is kedvencem majdnem, csak jó emlékeket őrzök róla.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.03.25. 23:14:21
Csak éppen borzadályos verzióban. A csupa egyforma copy-paste díszlet miatt olyan ,mintha random-generált lenne. Egyik legrosszabb pálya és só a sebre, megismétlik az egyik DLC-ben 😊
PSN ID.: Beegabor
Amúgy valóban nem durrant akkorát. Anime soulslike-ként volt reklámozva, ami érdekes koncepció, mert én személy szerint kedvelem az animéket.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ilyen zenékre harcolni epic:
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.03.25. 21:50:12
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az AC ott és akkor egy vadi új IP volt, remekül felvezette egy hosszú franchise alaptörténetét. A grafikája még prevgen konzolokon is nagyon szép volt, a főküldetései teljesen okék voltak, a hangulat rendben volt és akkor a harcrendszer sem tűnt akkora blaszfémiának. A története ráadásul 2 szálon futott, múltban és jelenben, ami csak tovább növelte az egyedi hangulatát.
Ahol nálam irgalmatlanul elvérzett, az az olyan böszmeségek, mint a vízbe kerülve azonnali halál, az említésre se méltó mellékküldetések és a suta 1 gombos harcrendszer. Persze, az, hogy nekem mennyire tetszett/nem tetszett, az vajmi keveset számít, azt viszont én is látom, hogy miben volt jó és abszolút megértem, hogy anno ez miért szólt akkorát.
Az első rész 13 éves már, ami nagy idő. Azóta már gamer lett egy olyan generáció, akik akkor még a saját nyálukat is szórakoztatónak találták. Ráadásul elterjedt hamar a 2. rész megjelenése után, hogy abban már szinte minden, az első részben ekézett hiba javítva lett, így nem meglepő, hogy vannak, akik nem tolták, így nem is beszélnek róla. Amúgy éppen ennyire nem beszélnek a Revelations-ről és a Liberation-ről sem. Ennyi AC rész után nem csoda, hogy egyes részekről már alig esik szó... nem tett jót a sorozatnak, hogy ennyi copycat/töltelék rész lett belőle.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.03.25. 21:24:44
AC szériából nekem pont az első rész jött be igazán.
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.03.25. 20:46:25
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Az Assassin's Creed Reddit oldalán található több pozitív vélemény a játékról, de ez normális, hisz oda nagyrészt AC fanok mennek írni/olvasni.
Én így tapasztaltam.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Crysis nem értem miért szidják sokan..
Ellenpélda Half Life széria nem értem mire hájpolják.
Tudom: Ok.
Nálam ez az Assassin's Creed. Tisztában vagyok a negatívumaival, tudom én hogy a küldetések irtó repetitívek, én még sem tudom utálni. Sőt, ha kellően beleéli magát az ember és a modern kori információkra is odafigyel, kifejezetten érdekes történetet/lore-t kapunk. A játék hangulata meg szerintem az széria egyik legjobbja. Plusz mégis csak ez indította el azt a cunamit, amiből megszületett az 2. rész, a Brotherhood és a sokak által istenített Black Flag is.
Kíváncsian várom mások válaszait. 😊
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.03.25. 20:09:36
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ha ujabb, modern vga ul a gepedben: reportold a bugot es kesz.
A VGA nem felel meg a minimális követelményeknek, ésatöbbi, de az átlag FPS 160. A játékban minden High vagy Very High és FHD.

Surge-like. Ezentúl ezt a fogalmat fogom használni az olyan játékokra, melyekben disztópikus helyszínen kell, gépeket ölni, dinamikus harccal, róglájt' alapokkal. A Remnant Surge-like? <#banplz>#banplz>
Csodás! Óóóó... sorry én nem a Dark Souls-like játékokat szeretem, hanem a Demon's Souls-like-okat... akkor most mi lesz <#idiota>#idiota>

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.25. 13:17:07
Amúgy a Nioh az miért souls-like? -költői kérdés. Érdemes letolni az Onimusha, Ninja Gaiden részeket és utána jönni ezzel. Anno nagyon betalált nálam a Onimusha franchise, le is toltam mindegyiket, szuper kis cuccok voltak. Az első rész ráadásul amolyan Resident Evil-es survival cucc, nagyon érdekes darab... a többi rész meg inkább Ninja Gaiden irány.
"De tényleg csak nagyon kis nyomokban azok, más műfaj." - Akkor már kezded érteni, hogy miért bax fel, a soulslike-ozás. Mintha a DaS lett volna az első. Aztán nem.
"mi alapján minősítenek valamit Souls-like-nak?"
Hát éppen ez az! Boldog-boldogtalan rásüti már minden, az átlagtól nehezebb játékra, hogy souls-like! Miért? Mert attól, hogy ilyen szavakat használ, azt hiszi a cikkíró, hogy kompetens a témában. Közben meg elolvasva a firkálmányait, süt róla, hogy végig se tolta a játékot, a gondolatai fele külföldi lapokból vannak lefordítva, tapasztalata a hc-bb cuccokban duplanulla. Direkt nem fogok linkeket hozni, az már célzott személyeskedés lenne, több konkrét firkász ellen. És ilyenek húzzák le a The Surge-t? Fel tudnám őket képelni, mint a gyereket, aki nem készül soha órára, közben meg rendre a képedbe hazudik!
A Lords of The Fallen-re rá lehet sütni. A Surge-re már bűn. Olyan szinten felfrissített a From n+1 produktuma után, hogy erősen gondolkodom, hogy ilyen méregdrágán megveszem a 2. részt + SP-t. Nekiálltam közben a Sekiro-nak és majdnem elalszom benne, pedig már olyan 4-5 óra bekeszaladt. Irgalmatlan mennyiségű bizbasz, érdektelen harcrendszer, tyúkudvar irtás, szamurájkarddal halászás, a másodlagos nyomorult fejszéhez spec cucc kell, ha az nincs csak rázod a kezedben a fejszét és nem tudod használni, a beszélgetések érdektelenek, monoton mormogások és a harc élvezeti foka a Nioh-hoz képest eddig sehol sincs.
(A KF-ből alig párra néztem rá emulátoron, nem öregedtek jól a 3D miatt + YT-on sok órát nyalogattam őket, ami nyilván sokat nem számít, de legalább képben vagyok.)
Nem a Rogue hatását akarom lekicsinyleni, csak nem értem, miért kell mindig felhozni, hogy a Soulsoknál, mintha azok lennének. De tényleg csak nagyon kis nyomokban azok, más műfaj.
Én a Souls-like-ság nem foglalok állást, de ettől függetlenül néha egy ismertebb frencsájz neve sokat segíthet. Például a Dune 2/C&C-like RTS-ek mások, mint a Total War, ahogy a CoD-like és Doom-like FPS-ek is eltérnek (a Wolf 3D-t meg nem is emlegetjük). Lehet, hogy ez esetben dezinformációról van szó, de azért érdekelne a kritika tárgya is: mi alapján minősítenek valamit Souls-like-nak? Van valami jól meghatározható tünetegyüttes, mely lévén informatív lehet?
Amúgy a King's Fieldekről mint From-szakértőnek mi a véleményed? Tetszettek valamennyire? Mennyiben mások? Tudom, hogy FP nézetűek, de nekem sajnos (?) nem volt szerencsém hozzájuk.