-
Evoluti0N #309920 Unavowed. Steam. 11 óra
A Wadjet Eye számomra kérdés nélkül az utóbbi évtized legjobb klasszikus point and click kalandjáték fejlesztője, valamint kiadója. Rendszeresen jelentetik meg a jobbnál jobb kalandjátékokat, hol saját fejlesztésűeket, hol mások által fejlesztetteket adnak ki.
Az általuk fejlesztett Unavowed az eddigi legjobb játékuk. A Blackwell sorozat után ismét az urban fantasy témájához tértek vissza. A játékból minden szempontból árad a megszokott Wadjet minőség. A sztori, a hangulat, a karakterek, a voice acting. Mind a legmagasabb szintet képviseli.
Pár újítást is tartalmaz a játék, amit eddig kalandjátékban nem tapasztaltam és a fejlesztők őszintén nyilatkozták, h a Bioware játékokból "lopták" az implementált ötleteket. A játék legelején nemet választhatunk, valamint 3 foglalkozás közül is egyet. A sztori kezdete, azaz az eredettörténet a foglalkozástól függően változik, valamint az egész játék alatt új témákat old fel beszélgetések közben. A másik, amiben a Bioware játékokra hasonlít pedig az, h a játék folyamán társakat szedünk össze, akik közül minden küldetésre egyszerre kettőt vihetünk. Mindegyik társnak más jelleme van, valamint a jártasságuk is különböző és sok fejtörőre, rejtvényre más-más megoldás is elérhető attól függően, h melyik társat visszük magunkkal. Emellett a társak folyamatosan beszélgetnek egymással a küldetés alatt, ahogy például a Dragon Age-ben is láthattuk.
Ami még nagyon tetszett, h van a játék utolsó harmadában egy olyan fordulat, h csak néztem ki a fejemből.
A végén 4 befejezés közül választhatunk, de sajnos a korábban meghozott döntések nincsenek hatással a fő befejezésekre. A játék folyamán hozott döntések csupán annyi hatással vannak, h kapunk pár monológot a végén, h mi lett a sorsa azoknak a karaktereknek, akikkel a játék folyamán összefutottunk.
Ez az apróság ellenére imádtam minden percét és le a kalappal a Wadjey Eye előtt, h ilyen magas szinten űzik ezt a manapság sajnos eléggé elhanyagolt és nem túl népszerű műfajt.