-
A nyilvánvalón nincs mit levezetni. Jöhetnek a béna autós példák: Bemész a Merci szalonba. Vennél egy autót. Meglátod a kirakatban 14 millióért a verdát... alap modell, a kötelezőt hozza, de semmi extra. Érdeklődsz. Erre az eladó elmondja neked, hogy kérhetsz bele extrákat, összesen 5 millió forint értékben, ill. van egy fullos kiadás, gyárilag mindennel 21 millióért. Vakarod a fejed, neked nem kell bele hátsó ülésfűtés, se a fejtámlákba épített LCD kijelző. Erre az eladó széttárja a kezét, hogy ezek vannak. Másnap visszamész megveszed a legdrágább fullos modellt.
A dolog persze nem hagy nyugodni... hazamész, rákeresel a neten, hogy van-e olyan kiadás belőle, amiből pont az a 2 tétel ki van véve és 3 mp alatt megtalálod, hogy az összes Merci szalonban van ilyenre lehetőség, utólag is kérhetők bele az extrák egy spec csomagban, mindössze 2.5 millióért és ami neked pont nem kellett volna, azok nincsenek benne. Átverve érzed magad! Miért nem szólt neked erről a kereskedő? Miért neked kell utána keresned? Elbuktál 4.5 milliót.
Amit te csinálsz a Btk kapcsán, az tipikus példája annak, amikor egy csaló az ügyvédjével próbálja kimagyarázni az adott elkövetett csalásra, hogy de hát én nem is pont úgy követtem el a csalást, hanem máshogy, arról meg 100% pontossággal pont nem ír a Btk, így nem vagyok csaló. Nem 100%-ban így, de apám Toyotájával kapcsolatban hasonlóan vertek át minket... elhallgattak nem egy dolgot a vevő elől. Perelni akartunk, peren kívüli közös megegyezés lett a vége.
"a bundlizást nem írja elő jogszabály,"
Szó sincs erről. Van belőle bundle, eldugva, a drágább pakk viszont az arcodba tolva.
"A fülbefogást és társait nem tudom, honnan veszed"
Innen: "Azt kérdeztem, hogy honnan a gyűlölet."
Erre leírtam neked száraz tényeket, amiket pusztán 1 év alatt léptek meg. Erre kiderül, hogy mégiscsak ismered, a hátteret, csak inkább játszod az értetlent. Az aktuális probléma meg elég részletesen le lett írva, tök felesleges úgy kommunikálni, mintha semmiről nem tudnál semmit.
Feltétlenül azt kívánom, hogy eztán az összes IRL vásárlásodkor szívassanak meg így és vetessék meg veled ugyan abból a 2x annyiba kerülőt, miközben a polc másik felén ott van u.a. feléért. ;-)